• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    JP Morgan: Το πάρτι των διεθνών χρηματιστηρίων δεν έχει τελειώσει

    • Bloomberg


    Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν περιθώρια για περαιτέρω κέρδη στις παγκόσμιες αγορές μετοχών φέτος, σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan Chase & Co.

    «Μείνετε bullish — οι θετικοί καταλύτες δεν έχουν εξαντληθεί», έγραψαν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Mislav Matejka σε σημείωμα προς τους πελάτες την Τρίτη. Οι καθοδικοί κίνδυνοι – συμπεριλαμβανομένης μιας επιθετικής στροφής από τις κεντρικές τράπεζες, μιας επιβράδυνσης της οικονομίας της Κίνας ή πιο σημαντικών περιορισμών για τον κορoνοϊό – είτε δεν θα επιβεβαιωθούν είτε θα έχουν ήδη τιμολογηθεί στις μετοχές, υποστήριξαν.

    Η θετική προοπτική διατυπώνεται καθώς οι δείκτες αναφοράς τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη διαπραγματεύονται σε επίπεδα ρεκόρ, μετά το ξέφρενο ράλι του περασμένου έτους λόγω της πρωτοφανούς δημοσιονομικής τόνωσης και της σταθερής ανάκαμψης από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.

    Οι αναλυτές στρατηγικής της JP Morgan δεν είναι μόνοι που έχουν αυτή την άποψη: η Credit Suisse επανέλαβε αυτή την εβδομάδα την θετική της εκτίμηση για τις αμερικανικές μετοχές, ενώ η Societe Generale επανέλαβε την Τρίτη μια πρόβλεψη για απόδοση 6,6% των ευρωπαϊκών μετοχών φέτος, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η ανοδική αγορά δεν έχει τελειώσει».

    Οι αναλυτές της Goldman Sachs και της επενδυτικής BlackRock επίσης προβλέπουν άνοδο, αν και με πιο ήπιο ρυθμό.

    JPMorgan sees more upside ahead for stocks, a rebound for emerging markets

    Overweight σε Βρετανία και ευρωζώνη

    Μεταξύ των βασικών επισημάνσεων της JP Morgan είναι η διατύπωση σύστασης overweight για τις μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της ζώνης του ευρώ, καθώς και για τις τράπεζες, τις μεταλλουργικές εταιρείες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

    Οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών βρίσκονται σε καλό σημείο εισόδου, με την επιβράδυνση της Κίνας «να βρίσκεται σήμερα σε μεγάλο βαθμό πίσω μας».

    Παράλληλα, διατυπώνουν “ουδέτερη” θέση για τις αμερικανικές μετοχές, λέγοντας ότι «θα μπορούσαν να σταματήσουν εάν η υπεραπόδοση του κλάδου τεχνολογίας αρχίσει να μειώνεται».

    Ωστόσο, η συνολική τεχνική εικόνα είναι θετική για τις μετοχές, καθώς ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί το πρώτο εξάμηνο, η Fed είναι απίθανο να γίνει πιο επιθετική και οι μέσες προβλέψεις για την αύξηση των κερδών «θα αποδειχθούν και πάλι πολύ χαμηλές».

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιατί Goldman Sachs & JP Morgan ανακοινώνουν αύξηση των bonus για τα στελέχη τους

    Wall Street: Με ρεκόρ ξεκίνησαν το 2022 Dow Jones και S&P 500 – Άλμα 13,5% για Tesla, ιστορική πρωτιά για την Apple



    ΣΧΟΛΙΑ