• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Υπάρχει ένα μπαρ στο Λονδίνο που μένει ανοιχτό μετά τις 10 μ.μ. παρά τα περιοριστικά μέτρα

    • Bloomberg


    Ενώ οι παμπ και τα εστιατόρια στην Αγγλία πρέπει πλέον να κλείνουν στις 10 μ.μ. σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, υπάρχει ακόμη ένα μέρος όπου ορισμένοι Βρετανοί μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό αργά το βράδυ – η Βουλή των Κοινοτήτων.

    Τα μπαρ του Westminster εξαιρούνται από τους νέους κανονισμούς του κορονοϊού και μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολιτικούς και το προσωπικό τους με αλκοόλ μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, ανέφερε η εφημερίδα Times τη Δευτέρα.

    Σε όλο το Λονδίνο, αλλά και στο σύνολο της χώρας, οι άνθρωποι αναγκάζονται τώρα να βγαίνουν από τις παμπ στους δρόμους στις 10 μ.μ. και να συνεχίζουν τη διασκέδαση τους, με τις σκηνές που εκτυλίσσονται να μην ανταποκρίνονται τελικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα της διατήρησης των κοινωνικών αποστάσεων.

    Ο επίσημος λόγος για τον οποίο εξαιρούνται τα μπαρ του Κοινοβουλίου είναι επειδή χαρακτηρίζονται ως καντίνες στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με τους Times.

    Αλλά η εξαίρεση αυτή μπορεί να δημιουργήσει σε πολλούς Βρετανούς την αίσθηση ότι υπάρχει ένας κανόνας για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και ένας άλλος για την υπόλοιπη χώρα – θυμίζοντας ένα άλλο αντίστοιχο περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον Dominic Cummings, προσωπικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κατά τη διάρκεια του lockdown διέσχισε οδικώς την Αγγλία προκειμένου να εξασφαλίσει βοήθεια για την φροντίδα του 4χρονου γιού του.

    Εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων επιβεβαίωσε την εξαίρεση, αλλά είπε ότι το προσωπικό ακολουθεί τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και τους κανόνες υγιεινής ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου, σύμφωνα με το έγγραφο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ