ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών αυξήθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, προσφέροντας κάποια ανακούφιση, προτού επιβληθούν οι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ, που αναμένεται να αυξήσουν το κόστος.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση μετά από μια απότομη αύξηση 0,5% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.
Εξαιρουμένων των κατηγοριών τροφίμων και ενέργειας, οι οποίες είναι συνήθως ασταθείς, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε και αυτός κατά 0,2%.
Σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,8%, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ενώ στο 2,8%, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, ενώ ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,1% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο.
Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο του πληθωρισμού κατά 2,9% στο διάστημα αυτό, με την ανακοίνωση να θεωρείται υποστηρικτική για την αγορά, που πλήττεται από τους δασμούς Τραμπ.
Διαβάστε επίσης:
Ανάλυση BBC: Οδεύουν όντως οι ΗΠΑ σε ύφεση;
Η ΕΕ απαντά στις ΗΠΑ: Δασμοί 26 δισ. ευρώ σε αμερικανικά προϊόντα – Ουίσκι, μοτοσικλέτες και σκάφη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε ποιους πήγε το 12,4% της Real Consulting
- Diana Shipping: Δεν εγκαταλείπει την μάχη για την εξαγορά της Gengo – «Η πόρτα μας παραμένει ανοιχτή» το μήνυμα Παληού στους μετόχους
- Mercedes: Σχέδιο μείωσης κόστους με την επέκταση της χρήσης AI – Ξεκινά συζητήσεις για τις εργασιακές συμβάσεις
- AEGEAN: Η βιωσιμότητα στην πράξη μέσα από το “Bee the Change”
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.