• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η μετοχή που κερδίζει 562% από τις αρχές του έτους, αλλά δεν την καλύπτει κανένας αναλυτής

    • Bloomberg
    Χρηματιστήριο


     Η Adani Green Energy Ltd., εταιρεία του μεγαλύτερου ομίλου της Ινδίας, παρουσίασε φέτος την υψηλότερη απόδοση μεταξύ των 100 κορυφαίων μετοχών της χώρας. Είναι επίσης η μοναδική εταιρεία της συγκεκριμένης ομάδας, για την οποία δεν υπάρχει ούτε μία εκτίμηση από τους αναλυτές.

    Συγκεκριμένα, η μετοχή της Adani Green σημείωσε άνοδο κατά 562% το 2020 έναντι κερδών μόλις 10% του δείκτη Nifty 100 του εθνικού χρηματιστηρίου της χώρας. Μάλιστα το ράλι βοήθησε την εταιρεία να εισαχθεί στον δείκτη MSCI India Index.

    Αν και η άνοδος του συγκεκριμένου τίτλου μπορεί να μην αποτελεί τεράστια έκπληξη δεδομένης της αποδοχής που υπάρχει παγκοσμίως για περιουσιακά στοιχεία βιώσιμης ανάπτυξης, όπως οι μετοχές του κλάδου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η παντελής έλλειψη κάλυψης της συγκεκριμένης εταιρείας από τους αναλυτές, παραξενεύει ορισμένους από τους συμμετέχοντες στην αγορά.

    «Το βρίσκω περίεργο που οι αναλυτές δεν την καλύπτουν αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Sameer Kalra, διαχειριστής στην Target Investing στη Βομβάη, προσθέτοντας ότι το χαμηλό free float της εταιρείας – ο αριθμός των μετοχών ελεύθερης διασποράς – μπορεί να είναι το βασικός λόγος για αυτό.

    Με την ελεύθερη διασπορά να κυμαίνεται στο 21%, η Adani Green είναι μία από τις μετοχές με τη μικρότερη ρευστότητα στον δείκτη Nifty 100, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

    Το χαμηλό free float σημαίνει ότι η μετοχή καθοδηγείται περισσότερο από ροές κεφαλαίων παρά από τα θεμελιώδη της, υποστηρίζει ο Kalra.

    Τα κέρδη της Adani έδωσαν ώθηση στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, στα 1,72 τρισ. ρουπίες (23,4 δισεκατομμύρια δολάρια) – αύξηση πάνω από 40 φορές σε σε σχέση με την αξία της στα τέλη Ιουνίου 2018, όταν η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο.

    Στις αρχές του 2020, η Adani έθεσε ως στόχο να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο έως το 2025. Τον Ιούνιο, δήλωσε ότι θα επενδύσει 450 δισεκατομμύρια ρουπίες για να υλοποιήσει αυτό που ονόμασε ως την μεγαλύτερη ηλιακή παραγγελία στον κόσμο.

    Σύμφωνα με τον Umesh Mehta, επικεφαλής ανάλυσης της Samco Securities Ltd, “αυτή είναι μία δύσκολη εποχή και οι αναλυτές φοβούνται ότι μπορεί τα πράγματα να πάνε στραβά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σιωπηλοί ή δεν θέλουν να εκφέρουν άποψη, γιατί θα πρέπει να τη δικαιολογήσουν”.

    Στο μεταξύ, η Vanguard Group Inc. τον Σεπτέμβριο αγόρασε περίπου 13,1 εκατομμύρια μετοχές της Adani Green, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου.

    Ο «Warren Buffett των ομολόγων» αποχωρεί από τη διαχείριση κεφαλαίων

    Ρεκόρ επενδύσεων στις start ups τεχνολογίας στην Ευρώπη – Συγκέντρωσαν φέτος κεφάλαια 41 δισ. δολαρίων

    Ρεκόρ αγορών αντικειμένων πολυτελείας στο διαδίκτυο – Τι πουλούν Sotheby’s και Christie’s

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ