• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η μετοχή με την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως βυθίστηκε σε λίγα λεπτά, αφού είχε καταγράψει κέρδη 3.800%!

    Wall Street


    Η είδηση ότι η μετοχή με την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως δεν θα συμμετέχει τελικά στους δείκτες MSCI, λόγω ανησυχιών σχετικά με την επενδυσιμότητά της, άλλαξε άρδην την πορεία της οδηγώντας την σε βουτιά κατά 98%.

    Η ArtGo Holdings Ltd., η οποία είχε καταγράψει φέτος θεαματικά κέρδη 3.800%, τα περισσότερα μεταξύ των εταιρειών με χρηματιστηριακή αξία τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια, έχασε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της σε λίγα λεπτά, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν έντονα μετά την απόφαση της MSCI. Η μετοχή έχασε πάνω από 5,7 εκατ. δολάρια της αξίας της, πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευση της.

    Η MSCI, η οποία είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να συμπεριλάβει την ArtGo στους δείκτες της μόλις πριν από δύο εβδομάδες, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν προτίθεται πλέον να το πράξει μετά από «περαιτέρω ανάλυση και στοιχεία που προήλθαν από τους συμμετέχοντες της αγοράς για την επενδυσιμότητά της».

    Ο εκπρόσωπος της ArtGo δήλωσε ότι η εταιρεία, που έχει επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες όπως η αγορά ακινήτων, δεν ήθελε να σχολιάσει άμεσα την εξέλιξη.

    ArtGo nearly wipes out a 3,800% gain after MSCI rejection

     

    Το ξέφρενο ράλι της ArtGo προβλημάτισε τους βετεράνους της τοπικής αγοράς, με τον διακεκριμένο αναλυτής David Webb να προειδοποιεί τον Σεπτέμβριο ότι η μετοχή ήταν “φούσκα”. Η άνοδος της ήταν η τελευταία σε σειρά ακραίων και ανεξήγητων διακυμάνσεων στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίες κατέστρεψαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές της πόλης και οδήγησαν ορισμένους αναλυτές να υποστηρίξουν ότι η MSCI και οι ομοειδείς εταιρείες θα έπρεπε να εμποδίσουν την εισαγωγή των εν λόγω μετοχών στους δείκτες που αποτελούν οδηγό για επενδύσεις αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

    «Είναι καλό που η MSCI ακούει όσα λένε οι παίκτες της αγοράς», δήλωσε τηλεφωνικά ο Daniel So, υπεύθυνος στρατηγικής στην CMB International Securities Ltd.

    «Είναι θετικό για την υγεία της αγοράς. Είναι δύσκολο να αποφευχθεί η προσθήκη κάποιων μετοχών που θεωρούνται φούσκες στο δείκτη εάν επικεντρωθούμε μόνο σε δεδομένα όπως η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας. Είναι λοιπόν καλό ότι η MSCI πραγματοποιεί αναλύσεις κατά περίπτωση», πρόσθεσε.



    ΣΧΟΛΙΑ