• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η CVC επενδύει 2,7 δισ. ευρώ στο ισπανικό ποδόσφαιρο

    Η CVC επενδύει 2,7 δισ. ευρώ στο ισπανικό ποδόσφαιρο


    Η CVC Capital Partners θα επενδύσει 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ (3,2 δισεκατομμύρια δολάρια) στη La Liga, το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που φιλοξενεί τον Λιονέλ Μέσι και άλλους σούπερ σταρ του δημοφιλούς αθλήματος.

    Το κλείσιμο των γηπέδων και οι απώλεια διαφημίσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας μείωσαν τα έσοδα του ισπανικού πρωταθλήματος κατά 8% στα 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ τη σεζόν 2019/2020, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια ανασκόπηση της Deloitte.

    Αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο σε συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίες ως γνωστόν ξοδεύουν δυσθεώρητα ποσά για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους καλύτερους παίκτες του κόσμου.

    Τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησαν να ενισχύσουν και να διαφυλάξουν τα μελλοντικά έσοδα με την εγγραφή τους σε μια νέα Super League των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης, όμως η κίνηση αυτή δεν απέδωσε καρπούς μπροστά στη σφοδρή αντίθεση οπαδών και φορέων.

    Για την CVC, η επένδυση είναι παρόμοια με αυτή που επιχείρησε στην Ιταλία. To αμερικανικό fund συνεργάστηκε με την Advent International και την ιταλική FSI για να συμφωνήσουν στην αγορά μεριδίου 10% στην εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης της ιταλικής ποδοσφαιρικής λίγκας Serie A για περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε καθώς ορισμένοι σύλλογοι εξέφρασαν ανησυχίες για τους όρους.

    Η συμφωνία με την Ισπανία θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας εταιρείας που θα στεγάζει όλες τις εταιρείες, τις θυγατρικές και τις επιχειρήσεις της La Liga, στις οποίες η CVC θα κατέχει μερίδιο περίπου 10%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ