• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Συμφωνία στην Bayer για περικοπές σημαντικού αριθμού εργαζόμενων

    • Bloomberg

    Bill Anderson CEO Bayer AG (Πηγή: bayer.com)


    Η Bayer είπε ότι συμφώνησε με ομάδες εργαζομένων σε ένα σχέδιο περικοπής ενός «σημαντικού» αριθμού θέσεων εργασίας, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να εξορθολογίσει τις λειτουργίες της και να βελτιώσει την απόδοσή της.

    Η Bayer καθιερώνει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που θα σημαίνει περικοπές «πολλών διευθυντικών υπαλλήλων», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση το βράδυ της Τετάρτης. Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες και θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2025.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Bill Anderson έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Bayer – και οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις – μαστίζονται από γραφειοκρατικά συστήματα που περιορίζουν την ικανότητα των ανθρώπων να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Είπε ότι η ισχύς πρέπει να ωθηθεί στους εργαζόμενους που είναι πιο κοντά στους πελάτες, έτσι ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται πιο γρήγορα και οι εργαζόμενοι να βρίσκουν τη δουλειά τους πιο ανταποδοτική και διασκεδαστική.

    Ο Anderson εφάρμοσε πολλές από αυτές τις προσεγγίσεις ενώ ήταν επικεφαλής του φαρμακευτικού τμήματος της Roche Holding AG — συμπεριλαμβανομένης της απαλλαγής από τις παραδοσιακές ετήσιες διαδικασίες προϋπολογισμού και της εισαγωγής κύκλων 90 ημερών όπου οι εργαζόμενοι κρίνονται για το πώς ξοδεύουν τους πόρους της εταιρείας.

    «Η Bayer βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση για διάφορους λόγους», δήλωσε στη δήλωση ο Heike Prinz, διευθυντής εργασίας της Bayer και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της. «Είναι απαραίτητα τα μέτρα μεγάλης εμβέλειας».

    Διαβάστε επίσης:

    Raine: Αμοιβή 31,5 εκατ. δολαρίων για την εύρεση επενδυτή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Πόσοι τελικά έδειξαν ενδιαφέρον

    Καναδάς: Ματαιώθηκαν 50 πτήσεις στο Βανκούβερ λόγω σφοδρής κακοκαιρίας

    Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τέσσερις απευθείας αναθέσεις και τεχνητή κατάτμηση προμήθειας σε δήμο της Κεντρικής Μακεδονία



    ΣΧΟΛΙΑ