• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    H Goldman Sachs προειδοποιεί: Τα βάσανα της Ιταλίας δεν έχουν τελειώσει

    • Bloomberg
    Goldman Sachs


    Τα ιταλικά ομόλογα δέχθηκαν πλήγμα, αλλά όχι θανάσιμο, διατηρώντας για την ώρα την επενδυτική βαθμίδα, όμως οι αγορές πιθανόν να χρειαστεί να αυξήσουν την πίεση στην κυβέρνηση για να αλλάξει πολιτική, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

    Η αμερικανική τράπεζα έχει μία απαισιόδοξη άποψη για την κατάσταση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, με ιδιαίτερες ανησυχίες για την ανατροπή των μεταρρυθμίσεων στις συντάξεις, που θα μπορούσαν να αυξήσουν το δημόσιο χρέος κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε βάθος δεκαετίας. Το κλίμα στην αγορά βελτιώθηκε τη Δευτέρα, όταν η Moody’s διατήρησε την αξιολόγηση της χώρας μία βαθμίδα πάνω από το junk, όμως το ράλι των ομολόγων σταμάτησε.

    “Οι δικές μας μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προβλέψεις για την Ιταλία είναι πιο αισιόδοξες και από της ιταλικής κυβέρνησης, και από της Moody’s”, έγραψε η αναλύτρια της Goldman Sachs, Silvia Ardagna. “Η κατάσταση στην αγορά πιθανόν να χρειαστεί να γίνει χειρότερη προκειμένου να γίνει καλύτερη, ώστε να ασκηθεί η πίεση που απαιτείται για να πυροδοτήσει μία αλλαγή στην πορεία και τη ρητορική γύρω από τη δημοσιονομική πολιτική”.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων αναφοράς έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από τις εκλογές του Μαρτίου. Ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης συνεργασίας θέτει ως στόχο ένα έλλειμμα που σκαρφαλώνει στο 2,4% του ΑΕΠ, το οποίο είναι πιθανό να λάβει μία άνευ προηγουμένου αρνητική γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η αμερικανική τράπεζα προειδοποίησε επίσης ότι οι προτάσεις για εισαγωγή ενός βασικού εισοδήματος για τους φτωχότερους και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα μπορούσαν να δοκιμάσουν τα δεδομένα της κυβέρνησης. Προβλέπει ότι η αύξηση του χρέους μπορεί ενδεχομένως να δικαιολογήσει περαιτέρω υποβαθμίσεις. Ο οίκος S&P Global Ratings πρόκειται να επανεξετάσει τη χώρα την Παρασκευή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημήτρης Κούτρας στο mononews: «Κάνω την αυτοκριτική μου… αλλά δεν ντρέπομαι για μένα…»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδού το πόρισμα της ΕΛΤΕ για Folli Follie: Ανακαλύπτουν και νέα κόλπα απο την οικογένεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Ράνια Αικατερινάρη (Υπερταμείο): Άρχισε απο τα Χανιά την «αξιοποίηση» ιστορικών μνημείων, παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης (έγγραφα)



    ΣΧΟΛΙΑ