• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Goldman Sachs: Επαναφέρει το θετικό outlook για τις αμερικανικές μετοχές

    David Kostin, αναλυτής Goldman Sachs


    Η Goldman Sachs Group Inc. αλλάζει τις εκτιμήσεις της μετά το συνεχιζόμενο ράλι ανόδου των αμερικανικών μετοχών και αναθεωρεί τις προβλέψεις της ένα ακόμη απότομο sell-off.

    Οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον David Kostin έχουν υπαναχωρήσει από την πρόβλεψή τους ότι ο S&P 500 θα υποχωρήσει στο επίπεδο των 2.400 μονάδων – πάνω από 20% χαμηλότερα από το κλείσιμο των 3.044 μονάδων της Παρασκευής – και τώρα εκτιμούν ότι οι κίνδυνοι για νέα υποχώρηση περιορίζονται στις 2.750 μονάδες. Ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω μέχρι τις 3.200 μονάδες, επισήμαναν σε σημείωμα τους στις 29 Μαΐου.

    “Η ισχυρή ανάκαμψη σημαίνει ότι ο προηγούμενος τριμηνιαίος στόχος μας για 2.400 μονάδες είναι απίθανο να επιβεβαιωθεί”, τόνισαν οι αναλυτές. “Τα μέτρα νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής περιορίζουν τα περιθώρια πτώσης κατά περίπου 10%”.

    Η αλλαγή αυτή ήρθε αμέσως μετά την αλλαγή της στρατηγικής της JPMorgan Chase & Co. προς μία διαφορετική κατεύθυνση. Ο Marko Kolanovic της JPMorgan προειδοποίησε για την αύξηση των εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας σε σημείωμα του στις 28 Μαΐου.

    Οι αναλυτές της Goldman διατηρούν το στόχο των 3.000 μονάδων για τον αμερικανικό δείκτη μετοχών, μέχρι το τέλος του έτους.

    Η Goldman συνεχίζει να υποστηρίζει ότι οι βραχυπρόθεσμες αποδόσεις έχουν πτωτική τάση – «ή ουδέτερη στην καλύτερη περίπτωση» – χάρη στον κίνδυνο που υπάρχει οι δυσκολίες στην οικονομία, την κερδοφορία, το εμπόριο ή την πολιτική, να σταθούν εμπόριο στην τάση της εξομάλυνσης. Μια ευρύτερη συμμετοχή στο ράλι είναι αναγκαία προκειμένου ο S&P 500 να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα.

    Ο δείκτης S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη 36% από το χαμηλό που σημείωσε στις 23 Μαρτίου, με τη βοήθεια της τεράστιας δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, την υπεραπόδοση των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης και την αισιοδοξία για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εκτιμά η Goldman Sachs.



    ΣΧΟΛΙΑ