• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές χρυσού στην Ινδία

    • Bloomberg


    Τον τελευταίο μήνα οι εισαγωγές χρυσού στην Ινδία, τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή του πολύτιμου μετάλλου διεθνώς, έχουν υπερδιπλασιαστεί εν όψει της έναρξης των σημαντικών φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα.

    Οι εισερχόμενες αποστολές εκτινάχθηκαν στους 35,5 τόνους τον Αύγουστο από 14,8 τόνους τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι εισαγωγές ήταν επίσης υψηλότερες από αυτές του Ιουλίου που ανήλθαν σε 25,5 τόνους.

    Feeble Recovery

    Η ανάκαμψη της ζήτησης έρχεται μετά από μια πτώση σχεδόν κατά 80% που σημειώθηκε στις εισαγωγές μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, και καθώς η Ινδία χαλαρώνει με αργούς ρυθμούς του περιορισμούς στην κυκλοφορία και την οικονομική δραστηριότητα που τέθηκαν σε εφαρμογή για τον έλεγχο της πανδημίας. Η χώρα πρόκειται να ξεκινήσει και πάλι τους γάμους και τα φεστιβάλ, με το Diwali που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια του οποίου συνήθως παρατηρείται αύξηση της ζήτησης χρυσού.

    Παρόλα αυτά, οι προσδοκίες για ουσιαστική ανάκαμψη είναι περιορισμένες καθώς οι τιμές παραμένουν κοντά στα ιστορικά υψηλά και η Ινδία βαδίζει στην πρώτη χρονιά ύφεσης μετά από τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες.

    «Η ρευστότητα θα είναι περιορισμένη στην αγορά και οι τιμές είναι επίσης υψηλές, οπότε οι αγοραστές θα είναι φειδωλοί» όσον αφορά το ποσόν που θα διαθέσουν, δήλωσε ο Harish Galipelli, επικεφαλής εμπορευμάτων και νομισμάτων της Inditrade Derivatives & Commodities. “Δεν βλέπω καμία σημαντική αύξηση στις εισαγωγές το επόμενο διάστημα”.

    Ενώ η ζήτηση έχει βελτιωθεί στο 20% περίπου των κανονικών επιχειρήσεων από το 15% που ήταν πριν, είναι επί του παρόντος μια άσχημη περίοδος για την αγορά χρυσού, σύμφωνα με τον Ν. Anantha Padmanaban, πρόεδρο του All India Gem & Jewellery Domestic Council. Οι αγορές ενδέχεται να μην αυξηθούν μέχρι περίπου τα μέσα Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Navratri, είπε.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ