• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί η Mercedes φαίνεται να γλιτώνει τα πρόστιμα παρά το σκάνδαλο


    Μπορεί οι γερμανικές Αρχές να ανάγκασαν την Daimler να ανακαλέσει 774.000 οχήματα στην Ευρώπη μετά τα παράνομα λογισμικά που ανακαλύφθηκαν στους κινητήρες τους, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται, για την ώρα τουλάχιστον, να αποφεύγει το δυσβάσταχτο κόστος των προστίμων.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αναβαθμίσει το λογισμικό των Vito, GLC και C-Class, ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι το πρόβλημα προέκυψε μετά από εσκεμμένη παραποίηση λογισμικού από την ίδια, όπως έκανε η Volkswagen.

    «Δεν βλέπουμε να υπάρχουν αποδείξεις ότι η Daimler σχεδίαζε το λογισμικό στοχεύοντας εσκεμμένα στην παραποίηση των εκπομπών ρύπων», δήλωσε ο Arndt Ellinghorst, αναλυτής της Evercore ISI στο Λονδίνο, ο οποίος εκτιμά ότι το κόστος θα είναι μικρότερο των 100 εκατ. ευρώ. «Με αυτήν την ανάκληση, δεν τίθεται θέμα προστίμων», συμπλήρωσε.

    Αν και το πρόβλημα θα επηρεάσει σίγουρα την εταιρεία, μία εταιρεία που υπερηφανεύεται εδώ και χρόνια για τις επιδόσεις της στους καθαρούς κινητήρες, η ανάκληση, η οποία επικεντρώνεται σαφώς στο λογισμικό, εκτιμάται ότι θα γλιτώσει την εταιρεία από μέτρα που θα είχαν μεγαλύτερο κόστος, όπως τα πρόστιμα ή η διόρθωση υλικού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκ: H Mercedes Benz σε όλη την Ευρώπη ανακαλεί 774.000 diesel ΙΧ. Δείτε ποια μοντέλα είναι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τριγμοί και στην AUDI: O CEO της εταιρίας είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των ρύπων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Mercedes-Benz: Τα «μαύρα σύννεφα» ενός τεράστιου σκανδάλου και η «προνομιακή» μεταχείριση



    ΣΧΟΛΙΑ