• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ανατροπή στην κατάταξη των αυτοκινητοβιομηχανιών έφερε η έλλειψη τσιπ – Προβάδισμα για τη BMW

    • Bloomberg

    Oliver Zipse, επικεφαλής της BMW


    Η καλύτερη διαχείριση της έλλειψης τσιπ (ημιαγωγών) από την BMW έφερε ανατροπές στη μάχη των πωλήσεων πολυτελών αυτοκινήτων, βοηθώντας την εταιρεία να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της για πρώτη φορά από το 2015.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε 1,7 εκατομμύρια από τα ομώνυμα οχήματά της τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ξεπερνώντας τη Mercedes-Benz της Daimler κατά περισσότερα από 112.000 αυτοκίνητα και σπορ οχήματα. Η BMW διεύρυνε το προβάδισμά της το τρίτο τρίμηνο περιορίζοντας τη μείωση των παραδόσεων της στο 10%, ενώ η Mercedes σημείωσε πτώση 30%.

    Luxury Lead

    Οι δύο γερμανικές εταιρείες συγκαταλέγονται στις αυτοκινητοβιομηχανίες που πλήττονται από τις πρόσφατες διακοπές λειτουργίας εργοστασίων στη Μαλαισία, βασικό κόμβο συσκευασίας ημιαγωγών και δοκιμών.

    Αλλά η BMW κατάφερε να αντέξει περισσότερο από τους περισσότερους ανταγωνιστές της πριν αναγκαστεί να σταματήσει την παραγωγή λόγω της πίεσης στην προσφορά.

    Τον Ιανουάριο, η εταιρεία δήλωσε ότι έκανε παραγγελίες εγκαίρως για την ποσότητα των τσιπ που χρειαζόταν για το έτος και περίμενε ότι οι προμηθευτές της θα τις παραδώσουν.

    Οι πιθανότητες η Mercedes να ξεπεράσει την BMW στο τελευταίο τρίμηνο του έτους μοιάζουν ελάχιστες.

    Η πρώτη, φάνηκε κάπως πιο μετριοπαθής στην ανακοίνωση των παγκόσμιων πωλήσεων της την Τετάρτη, προειδοποιώντας ότι οι ελλείψεις ημιαγωγών θα επηρεάσουν πιθανώς την παραγωγή τους επόμενους μήνες. Αν και η BMW επισήμανε, αντίστοιχα, ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πετύχει τους ετήσιους στόχους πωλήσεών της.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ