• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Φρενίτιδα: Στο 1 τρισ. δολάρια η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων – Πάνω από τα 37.000 δολάρια το Bitcoin

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά την Πέμπτη, εν μέσω της φρενίτιδας που επικρατεί για τα ψηφιακά νομίσματα και του νέου ρεκόρ που σημείωσε το Bitcoin.

    Το 2020 ήταν έτος σταθμός για τα κρυπτονομίσματα καθώς η συνολική κεφαλαιοποίηση τους πενταπλασιάστηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko. Οι αναλυτές επισήμαναν ότι η άνοδος οφείλεται μεταξύ άλλων στην ζήτηση που έχει εκδηλωθεί από τους traders λιανικής, τα αμοιβαία κεφάλαια, τους πλούσιους αλλά και τους θεσμικούς επενδυτές.

    Το Bitcoin σημείωσε άνοδο έως και 5% την Πέμπτη και έφτασε στο υψηλό των 37.802 δολαρίων, ενώ η τιμή του υπερτετραπλασιάστηκε το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Το ψηφιακό νόμισμα καλύπτει περίπου τα 2/3 της συνολικής αξίας των κρυπτονομισμάτων και ακολουθεί το Ether με ποσοστό περίπου 13%, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

    Bitcoin and Ether have continued to rally at the start of 2021

    Τα ψηφιακά νομίσματα εκτινάχθηκαν σε μία αγορά πλημμυρισμένη με χρήματα από τα φορολογικά και νομισματικά κίνητρα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι σχολιαστές φοβούνται ότι πρόκειται για φιάσκο και άλλοι αμφισβητούν την πραγματική αξία της συγκεκριμένης επένδυσης.

    «Όσο περισσότερο αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία, ιδίως τα ρευστά περιουσιακά τους στοιχεία, όπως τα νομίσματα, χάνουν την αξία τους, τόσο περισσότερο θα αναζητούν εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε ο Geoffrey Morphy, πρόεδρος της καναδικής εταιρείας κρυπτονομισμάτων, Bitfarms Ltd.

    Οι ενεργοί λογαριασμοί Bitcoin πλησιάζουν τα υψηλά επίπεδα όλων των εποχών που σημείωσαν στα τέλη του 2017, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Flipside Crypto – και αυτό πιθανώς αποτελεί σημάδι ότι ορισμένοι κάτοχοι σχεδιάζουν να πουλήσουν. Λιγότερο από το 2% των λογαριασμών κατέχουν το 95% των Bitcoin, οπότε μερικοί ισχυροί traders μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές.

    Ορισμένοι traders επισήμαναν ότι η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη τιμών Bitcoin από την JPMorgan Chase & Co. για 146.000 δολάρια πιθανότατα πυροδότησε το ράλι. Άλλοι δήλωσαν ότι η ψυχολογία ενισχύθηκε και από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επιτρέπουν σε μία κατηγορία λιγότερο ευμετάβλητων νομισμάτων να χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες για πληρωμές.

    JPMorgan για Bitcoin: Στα 146.000 δολάρια ο μακροπρόθεσμος -υπό προϋποθέσεις- στόχος για το κρυπτονόμισμα

    Ruchir Sharma (Morgan Stanley Investment Management): Μπορεί το bitcoin να εκθρονίσει το δολάριο;

    Bitcoin: Ποιος είναι ο ιδιώτης που λέγεται οτι έχει 1 εκατ. κρυπτονομίσματα!!!

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ