• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    JPMorgan για Bitcoin: Στα 146.000 δολάρια ο μακροπρόθεσμος -υπό προϋποθέσεις- στόχος για το κρυπτονόμισμα

    • Bloomberg
    JP Morgan: Σύσταση για επιστροφή θεσμικών στα ελληνικά ομόλογα - Βλέπει εκρηκτική ανάπτυξη 5,2% το 2022


    Το Bitcoin μπορεί να έχει την δυναμική να καταγράψει περαιτέρω κέρδη μακροπρόθεσμα, καθώς ανταγωνίζεται με το χρυσό για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

    Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin που κυμαίνεται περίπου σε 575 δισ. δολάρια, θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 4,6 φορές – για μία θεωρητική τιμή του ψηφιακού νομίσματος στα 146.000 δολάρια-  για να αντιστοιχεί στη συνολική επένδυση του ιδιωτικού τομέα σε χρυσό μέσω ETFs ή ράβδων χρυσού και νομισμάτων, γράφουν οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου, σε σημείωμα τους.

    Αλλά αυτή η προοπτική εξαρτάται από τη μεταβλητότητα του Bitcoin, που θα πρέπει να συγκλίνει με εκείνη του χρυσού προκειμένου να ενθαρρύνει περισσότερους θεσμικούς επενδυτές να τοποθετηθούν, εξέλιξη που θα χρειαστεί χρόνο για να επιτευχθεί, όπως αναφέρουν οι αναλυτές.

    «Η συσσώρευση στο Bitcoin, εκτός του χρυσού, ως “εναλλακτικού” νομίσματος, συνεπάγεται μεγάλη ανοδική πορεία για το κρυπτονόμισμα μακροπρόθεσμα», έγραψαν τη Δευτέρα οι αναλυτές. Ωστόσο, «μια σύγκλιση στη μεταβλητότητα μεταξύ Bitcoin και χρυσού είναι απίθανο να συμβεί γρήγορα και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μία πολυετή διαδικασία. Αυτό συνεπάγεται ότι ο παραπάνω θεωρητικός στόχος τιμών για το Bitcoin ύψους 146.000 δολαρίων, θα πρέπει να θεωρηθεί μακροπρόθεσμος και, ως εκ τούτου, μη εφικτός στόχος τιμών για αυτό το έτος”.

    Bitcoin-to-gold ratio recently touched record high after digital coin quadrupled

    Το Bitcoin υποχώρησε έως και 17% τη Δευτέρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο, αφού έφτασε στα 34.000 δολάρια για πρώτη φορά το Σαββατοκύριακο. Οι διακυμάνσεις είναι μια υπενθύμιση της γνωστής και πολυσυζητημένης αστάθειας του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος παγκοσμίως, η τιμή του οποίου έχει υπερτετραπλασιαστεί κατά το 2020.

    Περισσότεροι θεσμικοί, κορυφαίοι επενδυτές, από τον Paul Tudor Jones έως τον Scott Minerd και τον Stan Druckenmiller, είτε άρχισαν να τοποθετούν χρήματα στο Bitcoin είτε έχουν δηλώσει ότι είναι ανοιχτοί στο να το πράξουν.

    Προς το παρόν, η JPMorgan βλέπει προβλήματα για το ισχυρό ψηφιακό νόμισμα, με τους δείκτες να αποτυπώνουν το ενδεχόμενο φαινόμενου φούσκας.

    «Το φόντο της αποτίμησης και της θέσης είναι πολύ πιο δύσκολο για το Bitcoin στο ξεκίνημα του νέου έτους», έγραψαν οι αναλυτές. «Ενώ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα η τρέχουσα κερδοσκοπική μανία να συνεχιστεί περαιτέρω δίνοντας ώθηση στην τιμή του Bitcoin προς την περιοχή μεταξύ 50.000 έως 100.000 δολαρίων, πιστεύουμε ότι τέτοια επίπεδα τιμών θα αποδειχθούν μη βιώσιμα».

    Το Bitcoin αυξήθηκε κατά 3,3% στα 32.056 δολάρια νωρίτερα στο Τόκιο, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg σημείωσε άνοδο περίπου 1,8%.

    Πάρτι στα κρυπτονομίσματα: Παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ το Bitcoin- Θεαματικά κέρδη και για το Ether

    Bitcoin: Ποιος είναι ο ιδιώτης που λέγεται οτι έχει 1 εκατ. κρυπτονομίσματα!!!

    Bitcoin: Η μανία της τουλίπας ή κάτι επαναστατικό;

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ