• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Έβρεξε χρήμα στη Βουλή

    • Bloomberg


    Εκατομμύρια δολάρια κέρδισαν στη λοταρία μέλη του αριστερού Εργατικού Κόμματος της Βραζιλίας και έγιναν το βασικό θέμα συζήτησης στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζίλια.

    Σαράντα εννέα σύμβουλοι της Κάτω Βουλής που ανήκουν στο συγκεκριμένο κόμμα, γνωστό ως PT -το πιο γνωστό μέλος του είναι ο πρώην Πρόεδρος Luiz Inacio Lula da Silva-, θα μοιραστούν το ποσό των 29 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι ίδιοι έμαθαν για την καλή τους τύχη κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στη Βουλή, αργά την Τετάρτη, και δεν άργησε να δημιουργηθεί αναστάτωση στην αίθουσα.

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος DEM, Kim Kataguiri διέκοψε τη συνεδρίαση και ρώτησε του νικητές αν είχαν σκοπό να “μοιράσουν τριγύρω τα χρήματα” προκαλώντας γέλια στον ομιλητή Rodrigo Maia, ο οποίος του απάντησε χαριτολογώντας αν επιθυμεί να “πάρει τα χρήματα των άλλων ανθρώπων”.

    Ο επικεφαλής του κόμματος PT, Jose Guimaraes συνεχάρη τους συναδέλφους του, αλλά τόνισε χαμογελώντας ότι θα συνεχίσει να τάσσεται υπέρ της υψηλότερης φορολόγησης στα μεγάλα εισοδήματα.

    Η είδηση προσέδωσε μία χαρούμενη, αλλά και κωμική, νότα σε μία δύσκολη συνεδρίαση για το βραζιλιάνικο Κογκρέσο, κατά τη διάρκεια συζήτησης επί σειράς προτάσεων για κρίσιμα οικονομικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων και των φόρων της χώρας.

    Οι εντάσεις είναι συχνά μεγάλες μεταξύ των βουλευτών που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την απομάκρυνση του πρώην αρχηγού του κράτους από το κόμμα PT και τα μαζικά σκάνδαλα διαφθοράς τα τελευταία χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ