• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Επενδύσεις 3 δις στο real estate ετοιμάζει ο δισεκατομμυριούχος Αλ Χαμπτούρ – Ποιες ευρωπαϊκές χώρες είναι στα σχέδια του του

    • Bloomberg

    Καλάφ Αλ Χαμπτούρ , ιδρυτής του ομίλου Αλ Χαμπτούρ


    Το εξωφρενικό ποσό των 3 δις δολαρίων εξετάζει ο δισεκατομμυριούχος Καλάφ Αλ Χαμπτούρ να επενδύσει στον χώρο του real estate για το 2023, με την Κεντρική Ευρώπη να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του.

    «Αυτή τη χρονιά θα επενδύσουμε από 2,8 έως 3 δις δολάρια στο real estate, δήλωσε στο Bloomberg o Αλ Χαμπτούρ, του ομώνυμου ομίλου που μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στους τομείς της αυτοκίνητης, των ξενοδοχειακών μονάδων και της εκπαίδευσης. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει διαθέσει ποτέ ο συγκεκριμένος όμιλος στο real estate.

    Ο όμιλος έχει ήδη επενδύσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης από το Λονδίνο μέχρι την Ουγγαρία σε ξενοδοχεία κορυφαίων luxury αλυσίδων όπως το Hilton, το Intercontinental και το Ritz-Carlton και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις με τον Καλάφ Αλ Χαμπτούρ να αναφέρει στην τηλεόραση του Bloomberg ότι το ενδιαφέρον του είναι στραμμένο σε χώρες όπως η Βουδαπέστη, η Αυστρία και η Σλοβακία.

    Αντίθετα, το Λονδίνο, στο οποίο έχει ήδη επενδύσει στο παρελθόν, το χαρακτηρίζει πλέον «λίγο δύσκολο».

    Η επενδυτική δραστηριότητα του real estate στο Ντουμπάι έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια. Μόνο μέσα στο 2022 επενδύθηκαν τουλάχιστον 200 δις δολάρια με τους αγοραστές των ακινήτων, όπως αναφέρει ο Αλ Χαμπτούρ να είναι Ευρωπαίοι, Ασιάτες, Άραβες και Ρώσοι.

    Το mega project στο Ντουμπάι

    Πριν μερικές εβδομάδες, ο όμιλος είχε ανακοινώσει την κατασκευή τριών μεγάλων οικιστικών έργων στο Ντουμπάι, το κόστος του οποίου εκτιμάταιi συνολικά στα 2,58 δις δολάρια.

    Μεταξύ των κατασκευών, προβλέπεται και η ανοικοδόμηση ενός πύργου στην πόλη Αλ Χαμπτούρ, ο οποίος φιλοδοξεί να είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως ως προς το μέγεθος και τον αριθμό των διαμερισμάτων. Στο σημείο θα χτιστούν μια σειρά από πύργους που θα παρέχουν διαμερίσματα σε τουρίστες τα οποία θα ανταποκρίνονται σε luxury απαιτήσεις. Μέσα στον σχεδιασμό είναι και η δημιουργία μιας πανοραμικής πισίνας υπερχείλισης με θέα το Ντουμπάι.

    Ένα από τα έργα προβλέπει την ανάπτυξη του Πύργου Habtoor με την ανοικοδόμηση ενός μεγαλύτερου υπερπολυτελή πύργου κατοικιών στην καρδιά της μαρίνας του Ντουμπάι.

    Oι εντυπωσιακοί πύργοι στην πόλη Αλ Χάμπτουρ

    Σημειώνεται ότι η περιουσία του Αλ  Χαμπτούρ ξεπερνάει τα 3 δις δολάρια και βρίσκεται στη λίστα με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Το 1970 ίδρυσε τη δική του εταιρεία, την Al Habtoor Engineering, η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε στον όμιλο Al Habtoor ο οποίος πλέον δραστηριοποιείται στους τομείς της φιλοξενίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της μίσθωσης αυτοκινήτων, των ακινήτων, της εκπαίδευσης και των εκδόσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντουμπάι: Πόλος έλξης εκατομμυριούχων και παράδεισος των hedge funds



    ΣΧΟΛΙΑ