• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Ρεκόρ ημερήσιων κερδών για τον δισεκατομμυριούχο – Αύξησε κατά 25 δισ. δολάρια την περιουσία του

    • Bloomberg
    Elon Musk, CEO της Tesla

    Elon Musk, CEO της Tesla


    Ο Elon Musk μόλις πέτυχε ένα νέο ορόσημο: Σημείωσε ρεκόρ ημερήσιων κερδών, ύψους 25 δισ. δολαρίων.

    Το άλμα της μετοχής της Tesla κατά 20% την Τρίτη- το μεγαλύτερο σε χρονικό διάστημα άνω του ενός έτους- αύξησε την περιουσία του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της στα 174 δισ. δολάρια, κλείνοντας έτσι την ψαλίδα με τον Jeff Bezos, τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index. Όσοι βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα κερδών κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, όλοι από τον κλάδο της τεχνολογίας, είχαν συνολική απόδοση 54 δισ. δολάρια.

    Μετά από τρεις εβδομάδες πτώσης που οδήγησε τον δείκτη Nasdaq 100 σε απώλειες 11% από το υψηλό του, οι αμερικανικές μετοχές του κλάδου τεχνολογίας πραγματοποίησαν ένα θεαματικό ράλι την Τρίτη, με σχεδόν όλους του τίτλους του δείκτη να ενισχύονται. Η άνοδος απέφερε κέρδη 6 δισ. δολαρίων στον Bezos της Amazon, αυξάνοντας την περιουσία του στα 180 δισ. δολάρια.

    $25 Billion in One Day

    Στα 5,8 δισ. δολάρια ανήλθαν τα κέρδη του Colin Huang, ιδιοκτήτη της κινέζικης online πλατφόρμας αγορών, Pinduoduo.

    Οι Musk και Bezos δίνουν μάχη και εναλλάσσονται στην κορυφή του δείκτη με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, από τότε που ο ιδρυτής της Tesla βρέθηκε στην πρώτη θέση τον Ιανουάριο, όταν η περιουσία του ανήλθε στα 210 δισ. δολάρια. Αργότερα ο Bezos τον προσπέρασε και πάλι, όταν η μετοχή της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκανε βουτιά 36%. Τώρα η απόσταση ανάμεσα στους δύο μεγιστάνες είναι λιγότερο από 6 δισ. δολάρια.

    Κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, η Tesla επωφελήθηκε επίσης από την αναβάθμιση της από τον αναλυτή Pierre Ferragu της New Street Research, ο οποίος διατύπωσε σύσταση “αγορά” για τον τίτλο, καθώς και από το ράλι που σημείωσε το Bitcoin.

    Στον αντίποδα, σημαντική πτώση σημείωσε ο βασιλιάς του εμφιαλωμένου νερού στην Κίνα, Zhong Shanshan, ο οποίος τον Δεκέμβριο εκθρόνισε τον Ινδό Mukesh Ambani και αναδείχθηκε στον πλουσιότερο άνθρωπο της Ασίας, ενώ τον Ιανουάριο η περιουσία του ξεπέρασε και αυτή του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffet, και βρέθηκε στην 6η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

    Πλέον είναι ο μεγάλος χαμένος της χρονιάς και υποχώρησε στην 15η θέση της λίστα του Bloomberg. Ο Pony Ma, ιδρυτής της Tencent Holdings, είναι και πάλι ο πλουσιότερος Κινέζος, με περιουσία σχεδόν 64 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ποιος είναι ο βασιλιάς του εμφιαλωμένου νερού που διαθέτει πλέον μεγαλύτερη περιουσία από τον Warren Buffett

    Elon Musk: Αυτά είναι τα περίεργα προϊόντα που έχει λανσάρει ο δισεκατομμυριούχος

    Bezos, Musk, Gates: Τα ιλιγγιώδη ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν με βάση τον προτεινόμενο φόρο πλούτου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ