• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Φόρος μαμούθ 11 δισ. δολαρίων για τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου

    • Bloomberg

    Elon Musk


    Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, δήλωσε στο Twitter ότι θα πληρώσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους φέτος, ποσό που θα μπορούσε να αποτελέσει ρεκόρ για την αμερικανική Υπηρεσία Εσόδων.

    Για όσους αναρωτιούνται, θα πληρώσω πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους φέτος, έγραψε στο λογαριασμό του.

    Σύμφωνα με υπολογισμούς του bloomberg, ο δισεκατομμυριούχος μπορεί να πληρώσει πάνω από 10 δισ. δολάρια για το 2021, εάν ασκήσει όλες τις options του, που θα λήξουν το επόμενο έτος.

    Η ασυνήθιστα υψηλή εισφορά διαμορφώνεται καθώς ο Musk άσκησε σχεδόν 15 εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης και πούλησε εκατομμύρια μετοχές για να καλύψει τους φόρους που σχετίζονται με αυτές τις συναλλαγές.

    Εκτόξευση μετοχών κατά 2,300%

    Αυτό έγινε μετά από μια δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο ίδιος στο Twitter τον περασμένο μήνα, όταν ρώτησε τους ακολούθους του εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου που κατέχει στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, της οποίας οι μετοχές έχουν εκτοξευθεί περισσότερο από 2.300% τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Μια έκθεση της ProPublica τον Ιούνιο ανέφερε ότι ο Μusk πλήρωσε ελάχιστο φόρο εισοδήματος σε σχέση με την υπερμεγέθη περιουσία του. Ωστόσο, ο μεγιστάνας αντιτάχθηκε σε αυτόν τον χαρακτηρισμό, λέγοντας ότι δεν παίρνει μισθό ούτε από τη SpaceX ούτε από την Tesla και πληρώνει πραγματικό φορολογικό συντελεστή 53% στα δικαιώματα προαίρεσης μετοχών που ασκεί. Πρόσθεσε ότι αναμένει πως ο φορολογικός συντελεστής θα αυξηθεί το επόμενο έτος.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Musk, υποστήριξε ότι φέτος θα πληρώσει περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε Αμερικανό στην ιστορία. Η δήλωση του ήρθε ως απάντηση σε ένα άλλο tweet της γερουσιαστή από τη Μασαχουσέτη, Elizabeth Warren, η οποία με αφορμή τη διάκριση του Musk ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time, τον κάλεσε να πληρώσει του φόρους του.

     

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Πρόσωπο της Χρονιάς και από τους Financial Times μετά το Time



    ΣΧΟΛΙΑ