• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Δισεκατομμυριούχος σκοτώθηκε σε δυστύχημα με ελικόπτερο μία μέρα πριν τα γενέθλιά του


    Ο Christopher Cline, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας του άνθρακα που είναι γνωστός για την αναβίωση του μεταλλευτικού κλάδου του Ιλινόι από την οποία δημιούργησε την περιουσία του, πέθανε σε δυστύχημα με ελικόπτερο την Πέμπτη, μόλις μία ημέρα πριν τα 61α γενέθλιά του.

    Ο Cline πέθανε σε ένα δυστύχημα ανοιχτά των ακτών στιις Μπαχάμες που στοίχισε επίσης τη ζωή σε άλλους έξι άλλους ανθρώπους, δήλωσε ο Brian Glasser, δικηγόρος που εκπροσωπούσε την Cline. Ήταν ιδρυτής της εταιρείας εξορύξεων Foresight Energy LP του Σεντ Λούις, με έδρα το Μιζούρι, μια κοινοπραξία με την Murray Energy Corp του Robert Murray.

    Ο Cline γεννήθηκε μέσα στον άνθρακα. Ο παππούς του έσκαβε τον βράχο με αξίνα και ο ίδιος άρχισε να δουλεύει στα ορυχεία στα 22 του. Δέκα χρόνια αργότερα, ίδρυσε τον όμιλο Cline για να εξορύξει άνθρακα από τις κοιλότητες και τους λόφους των Απαλλαχίων. Δημιούργησε την Foresight με έδρα το Σεντ Λούις για να επεκταθεί στο Ιλινόι το 2006. Στο απόγειό της, η εταιρεία είχε αποτιμηθεί σε περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

    «Ο Chris Cline δημιούργησε μια αυτοκρατορία και σε κάθε περίσταση ήταν πάντα εκεί για να προσφέρει», δήλωσε ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια – και επίσης ανθρακωρύχος – Jim Justice στο Twitter.

    Ο Glasser δήλωσε ότι ο όμιλος Cline ήταν σε επαφή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Foresight, Robert Moore. «Ο Chris είχε πλήρη εμπιστοσύνη στον Rob Moore, και αυτό παραμένει», είπε.



    ΣΧΟΛΙΑ