• Τράπεζες

    Deutsche Bank: Συμβιβασμός με τις ΗΠΑ – Πληρώνει 100 εκατ. δολάρια για χειραγώγηση αγοράς

    • NewsRoom
    Deutsche Bank: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες- Συστάσεις αγοράς σε ΕΤΕ και Alpha Bank


    Η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει 100 εκατ. δολάρια πρόστιμο προκειμένου να κλείσει η υπόθεση ποινικών κατηγοριών εναντίον της στις ΗΠΑ για χειραγώγηση της αγοράς futures πολύτιμων μετάλλων μέσω μιας πρακτικής trading γνωστής ως spoofing, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση της υπόθεσης τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

    Η γερμανική τράπεζα συμφώνησε σε έναν συμβιβασμό που θα την δει να μην προσάγεται σε δίκη στον βαθμό που δεν θα καταφύγει στην ίδια πρακτική μέσα στα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια, χωρίς να χρειαστεί να δηλώσει ενοχή ενώπιον των αμερικανικών αρχών.

    Την υπόθεση έφεραν στο προσκήνιο Αμερικανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Brooklyn, στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι το 2020 επέβαλαν πρόστιμο ύψους 920 εκατ. δολ. στην JPMorgan Chase για ανάλογη συμπεριφορά.

    Δύο traders της Deutsche Bank, οι Cedric Chanu και James Vorley, καταδικάστηκαν τον Σεπτέμβριο για χειραγώγηση των τιμών των συμβολαίων χρυσού και ασημίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προχωρούσαν σε ψευδείς προσφορές για συμβόλαια, ακυρώνοντάς τα πριν υποβληθούν οι παραγγελίες και αποσπώντας κέρδη στο μεσοδιάστημα από την επίδραση που είχαν οι προσφορές τους στις τιμές.

    Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, σε ερώτηση του Bloomberg.



    ΣΧΟΛΙΑ