• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Deutsche Bank: Κέρδη για πρώτη φορά από το 2014

    • Bloomberg

    Christian Sewing, CEO Deutsche Bank


    Κέρδη για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια εμφάνισε η Deutsche Bank, γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην καλή πορεία της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής.

    Τα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν 17% στα 1,38 δισεκατομμύρια ευρώ (1,66 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας. Το ίδιο διάστημα η μέση αύξηση για τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street κυμάνθηκε περίπου στο 10%.

    Τα καθαρά κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν στα 51 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,6 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

    Η επιστροφή στα κέρδη πιστώνεται στον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής τράπεζας Κρίστιαν Σιούινγκ, οποίος το 2018 ανέλαβε τα ηνία του μεγαλύτερου πιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας.

    Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου, Τζέιμς βον Μόλτκε «το θετικό momentum συνεχίζεται και κατά τις πρώτες εβδομάδες του 2021, γεγονός που είναι ενθαρρυντικό για τις γενικότερες προοπτικές».

    Η ώθηση από το trading βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να πετύχει το σχέδιο ανάκαμψης του Σιούινγκ ακόμη και όταν οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν μετά την πανδημία και οι άλλες επιχειρήσεις της τράπεζας δυσκολεύτηκαν να αναπτυχθούν. Η τράπεζα διέθεσε 251 εκατομμύρια ευρώ για πιστωτικές ζημιές το τρίμηνο, ανεβάζοντας το σύνολο για το έτος στα 1,79 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Η μετοχή της Deutsche Bank αυξήθηκε κατά 1,1% στην αγορά της Φρανκφούρτης νωρίτερα. Ο τίτλος είχε την καλύτερη απόδοση μεταξύ των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών της Ευρώπης κατά τους τελευταίους 12 μήνες, αν και παραμένει περίπου 90% κάτω από το υψηλό του 2007.

    Commerzbank: Αναμένει ζημιές 3,5 δισ. δολάρια για το 2020 εν μέσω αναδιάρθρωσης

    Deutsche Bank: Συμβιβασμός με τις ΗΠΑ – Πληρώνει 100 εκατ. δολάρια για χειραγώγηση αγοράς

    Deutsche Bank: Εξετάζει αύξηση στα μπόνους των traders κατά 10%

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ