• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Deutsche Bank: Εξετάζει αύξηση στα μπόνους των traders κατά 10%

    • Bloomberg

    Christian Sewing, CEO Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank σκέφτεται να αυξήσει τα μπόνους των traders σταθερού εισοδήματος κατά περίπου 10%, προκειμένου να τους επιβραβεύσει για τις επιδόσεις τους.

    Οι προηγούμενες μειώσεις και οι περικοπές που ανακοινώθηκαν στα μπόνους των άλλων τμημάτων πιθανότατα θα διατηρήσουν το συνολικό χρηματικό ποσό που θα διαθέσει η τράπεζα για διάφορες αμοιβές, κάτω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με πηγές. Η τελική απόφαση για το ποσό δεν έχει ληφθεί ακόμη.

    Εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, βασίζεται όλο και περισσότερο στο τμήμα trading προκειμένου να διατηρήσει στη σωστή κατεύθυνση το πλάνο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, αφού η πανδημία πυροδότησε τεράστια αύξηση των όγκων συναλλαγών παγκοσμίως, ενώ τα αρνητικά επιτόκια επηρεάζουν τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του ομίλου. Τώρα ο Sewing , ο οποίος είχε αρχικά προγραμματίσει να μειώσει περαιτέρω το τμήμα του trading και να εστιάσει περισσότερο στον εταιρικό δανεισμό, ζυγίζει την ανάγκη να διατηρήσει τα κορυφαία ταλέντα τις επενδυτικής τράπεζας, την ώρα που οι ρυθμιστικές αρχές ζητούν περιορισμούς στις ανταμοιβές.

    Booming Investment Bank

    Ο Sewing είπε σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg αυτό το μήνα, ότι η απόφαση της Deutsche Bank  για τα μπόνους έχει στόχο να «τιμήσει» τις υψηλές αποδόσεις. Επίσης, τόνισε ότι θα λάβει υπόψη τα ποσά που θα καταβάλουν οι ανταγωνίστριες τράπεζες και την απόδοση του τμήματος στο υπόλοιπο του έτους.

    Η προγραμματισμένη μέση αύξηση κατά περίπου 10% ανά trader θα τοποθετήσει την Deutsche Bank στη μέση του εύρους αμοιβών που έθεσαν οι ανταγωνιστές της. Η JPMorgan Chase & Co. και η Goldman Sachs θα αυξήσουν τα μπόνους για τους traders έως και 20%, η Barclays εξετάζει αυξήσεις περίπου 10% και η Bank of America σκέφτεται να τα διατηρήσει σταθερά, ανέφερε το Bloomberg News.

    Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δέχονται επίσης πίεση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιδείξουν “αυτοσυγκράτηση” στις αποφάσεις τους για τα μπόνους. Η κορυφαία ρυθμιστική αρχή της ζώνης του ευρώ θέλει να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες δεν θα εξαντλήσουν τα κεφαλαιακά τους “μαξιλάρια”, σε μία περίοδο κατά την οποία ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας εξακολουθεί να είναι ασαφής.

    Deutsche Bank: «Σφίγγει τα λουριά» των δανείων στους πλούσιους πελάτες

    Goldman Sachs: Η νέα κίνηση που ισχυροποιεί την παρουσία της στην Κίνα

    BofA: Πώς η Generation Z θα αλλάξει ριζικά τον κόσμο των επενδύσεων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ