• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Deal 11 δισ. δολαρίων: H Apollo Global Management εξαγοράζει την Athene Holding

    • Bloomberg
    Marc Rowan, CEO Apollo Global Management

    Marc Rowan, CEO Apollo Global Management


    H επενδυτική εταιρεία Apollo Global Management ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της Athene Holding, στο σύνολο των μετοχών της, με την αποτίμηση της να υπολογίζεται στα 11 δισ. δολάρια.

    Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών. Η Apollo ήταν ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της Athene, καθώς η ίδια και οι συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες κατέχουν μερίδιο 35%.

    Πρόκειται για μία κίνηση που ενώνει δύο επιχειρήσεις παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ζήτησης -επενδυτικές αποδόσεις και εισοδήματα συνταξιοδότησης, επισήμαναν οι δύο εταιρείες στη δήλωση τους. Η συμφωνία είναι “ουσιαστικά σταδιακά αυξανόμενη” και θα υπερδιπλασιάσει τα κέρδη που εμφάνισε η Apollo πέρυσι.

    Η μετοχή της Apollo ενισχύονταν κατά 4,9%, στα 52 δολάρια, νωρίτερα στις προσυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

    Η Apollo ίδρυσε την Athene το 2009 και την ανέπτυξε σε έναν από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών συνταξιοδότησης στις ΗΠΑ. Το 2016, η ασφαλιστική εταιρεία συγκέντρωσε 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς. Η Athene έχει εξελιχθεί σε βασικό στοιχείο της χρηματοοικονομικής δομής της Apollo, και τα ανταγωνιστικά private equities επιδιώκουν κατά το παράδειγμα της, να δημιουργήσουν δικές τους ασφαλιστικές εταιρίες.

    Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, κάθε κοινή μετοχή της Athene θα ανταλλάσσεται με 1.149 κοινές μετοχές της Apollo, με τους μετόχους της δεύτερης να κατέχουν περίπου το 76% της συνδυασμένης εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    “Αυτή η συγχώνευση αφορά την ευθυγράμμιση μεταξύ της Apollo και της Athene, μεταξύ των μετόχων της Apollo και των συνεργατών μας”,  δήλωσε ο συνιδρυτής της Apollo, Marc Rowan. «Για τις δύο εταιρείες, θα έχουμε απόλυτη ευθυγράμμιση με στόχο τη βελτιστοποίηση της στρατηγικής μας και την κατανομή κεφαλαίων αποτελεσματικά”.

    Το 2019, οι δύο επιχειρήσεις ισχυροποίησαν τους δεσμούς τους με περαιτέρω επενδύσεις μεταξύ τους. Η ασφαλιστική επιτρέπει στην εταιρεία private equity να συλλέγει χρήματα από τους κατόχους των ετήσιων επιδομάτων και να επενδύει τα περιουσιακά στοιχεία σε credit funds και σε εξαγορές, για τις οποίες η Apollo είναι περισσότερο γνωστή.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Athene, Jim Belardi, επισήμανε ότι η επιχείρησή του, μετά τη καταγραφή ρεκόρ ανάπτυξης πέρυσι, επικεντρώθηκε σε μεγάλες, πολύπλοκες συναλλαγές.

    Η ενοποιημένη εταιρεία θα διευθύνεται από τον Rowan, ωστόσο, επικεφαλής της Athene θα συνεχίσει να είναι ο Belardi και η τρέχουσα ομάδα διαχείρισης της. Τέσσερις διευθυντές της Athene θα ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Belardi.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ