• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Citigroup: Γιατί προτείνει μετατόπιση από τις ευρωπαϊκές μετοχές σε αυτές των αναδυόμενων αγορών

    • Bloomberg
    Citigroup

    Citigroup


    Οι επενδυτές θα πρέπει να προχωρήσουν στην εναλλαγή των τοποθετήσεων τους από τις ευρωπαϊκές μετοχές στους αντίστοιχους αναδυόμενους τίτλους λόγω της απόκλισης που παρουσιάζουν οι οικονομικές τάσεις στις οποίες βασίζονται οι δύο κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, αναφέρει η Citigroup Inc.

    Οι δείκτες της εταιρείας για τις οικονομικές εκπλήξεις στην Ευρώπη είναι απογοητευτικοί, ενώ παραμένουν ισχυρές οι προβλέψεις για τις αναδυόμενες αγορές, αναφέρουν στρατηγικοί αναλυτές της Citigroup, μεταξύ των οποίων και ο Jeremy Hale, σε σημείωμα τους. Στο μεταξύ, οι προσδοκίες για την ανάπτυξη των κερδών στην Ευρώπη είναι οι υψηλότερες μεταξύ των άλλων ανεπτυγμένων αγορών και υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθούν, αναφέρουν.

    «Πιστεύουμε ότι είναι λογικό να περικόψουμε τις προσδοκίες σε μια περίοδο κατά την οποία οι βραχυπρόθεσμες πιθανότητες εστιάζονται σε ορισμένους οικονομικούς δείκτες που είναι και πάλι αρνητικοί, κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη», έγραψαν. “Στις μετοχές, παραμένουμε ελαφρώς overweight συνολικά, αλλά προτείνουμε την εναλλαγή από τις ευρωπαϊκές μετοχές και στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών λόγω της συγκεκριμένης τάσης δεδομένων”.

    EM economies surprising on the upside as Europe disappoints

     

    Ο δείκτης για την ευρωπαϊκή οικονομία υποχώρησε απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού που περιόρισαν την επιθυμία των επενδυτών για τοποθετήσεις στις μετοχές της περιοχής. Ο δείκτης Stoxx Europe 600 Index έχει σημειώσει πτώση άνω του 3% κατά τους τελευταίου δύο μήνες, ενώ ο δείκτης MSCI Emerging Markets Index σημειώνει οριακή μεταβολή.

    Οι αποτιμήσεις των μετοχών των αναδυόμενων αγορών είναι ελκυστικές και υπάρχουν ενδείξεις επιστροφής εισροών, έγραψαν οι αναλυτές. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τις μετοχές των αναπτυσσόμενων χωρών ήταν η διαμόρφωση ενός ασθενέστερου δολαρίου, πρόσθεσαν.

    “Τα θεμελιώδη για το δολάριο θα παραμείνουν μη υποστηρικτικά μεσοπρόθεσμα”, αναφέρει η ομάδα της Citi. “Αυτό είναι θετικό για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου των αναδυόμενων αγορών”.

     Αναφορικά με τις υπόλοιπες αγορές, οι αναλυτές διατυπώνουν σύσταση underweight για τα υψηλής απόδοσης εταιρικά ομόλογα στις ΗΠΑ, ενώ αυξάνουν τη στάθμιση τους στο χρυσό.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ