• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Cineworld Group: H φρενίτιδα για τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ εκτίναξε τη μετοχή της αλυσίδας κινηματογράφων

    • Bloomberg


    Η κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας του Τζέιμς Μποντ «No Time to Die» στις αίθουσες του Ηνωμένου Βασιλείου την Πέμπτη, έδωσε ανάσα στην αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών Cineworld Group.

    Η μετοχή της εταιρείας, με έδρα το Λονδίνο, σημείωσε ράλι ανόδου τις τελευταίες ημέρες, εν αναμονή των αυξημένων πωλήσεων εισιτηρίων για την ταινία με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ. Μάλιστα όπως φαίνεται θα καταγράψει τη μεγαλύτερη μηναία άνοδο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση της Cineworld ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων στερλίνων (1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) είναι πολύ χαμηλότερη από το υψηλό των 4,4 δισ. στερλίνων που βρέθηκε το 2018, πριν την πανδημία.

    Anticipation for latest James Bond film boosts Cineworld shares

    «Οι αυξημένες κρατήσεις εισιτηρίων για την ταινία αποτελεί ανάσα ζωής για την Cineworld, μετά το σημαντικό πλήγμα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας”, δήλωσε η Susannah Streeter, επικεφαλής ανάλυσης επενδύσεων και αγορών της Hargreaves Lansdown.

    «Ο Μποντ από μόνος του δεν αποτελεί το μυστικό όπλο για τη διάσωση της εταιρείας, αλλά μία σειρά ταινιών blockbusters που αναμένεται να ακολουθήσουν φαίνεται ότι θα δημιουργήσει μία πιο ομαλή διαδρομή στο μέλλον”, συμπλήρωσε.

    Η μετοχή της Cineworld έχασε πάνω από το μισό της αξίας της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι κινηματογραφικές αίθουσες αναγκάστηκαν να κλείσουν ή να λειτουργήσουν με μειωμένη χωρητικότητα.

    Η ημερομηνία κυκλοφορίας του “No Time to Die” της Metro-Goldwyn-Mayer είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2020 και η αναβολή της, μαζί με τις καθυστερήσεις σε άλλες υπερπαραγωγές, επέφεραν βαρύ πλήγμα στην κινηματογραφική βιομηχανία δυσκολεύοντας την προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την πανδημία.

    Οι αναλυτές αναμένουν ότι το ράλι της μετοχής της Cineworld θα συνεχιστεί, με την τιμή στόχο 12 μηνών να υποδηλώνει πιθανό κέρδος 19%, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ