• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Χρυσός: Καταγράφει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων 15 μηνών δια χειρός… Fed

    • Bloomberg


    Ο χρυσός καταγράφει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε 15 μήνες, καθώς η αλλαγή πολιτική της Fed οδήγησε σε άνοδο το δολάριο.

    Οι αξιωματούχοι με τις δηλώσεις τους σηματοδότησαν ότι η αυστηρότερη νομισματική πολιτική θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, να επισημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με τη μείωση των αγορών ομολόγων που πραγματοποίησε για τη στήριξη των χρηματοπιστωτικών αγορών και της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Ωστόσο, ο Πάουελ προειδοποίησε ότι οι συζητήσεις σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων θα ήταν «πολύ πρόωρες».

    O χρυσός σταθεροποιείται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς βρίσκεται υπό συζήτηση το πότε η Fed είναι πιθανό να αρχίσει να περιορίζει τις αγορές ομολόγων της.

    Δεδομένου ότι η έναρξη αύξησης των επιτοκίων τοποθετείται αργότερα, η κεντρική τράπεζα εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει επίσημα τη μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων τον Σεπτέμβριο και θα αρχίσει να περιορίζει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων ύψους 12ο δισ. δολαρίων το Νοέμβριο, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Barclays.

    Gold heads for biggest weekly drop since March 2020

     

    «Η αλλαγή πολιτικής πλήττει τον χρυσό περισσότερο αυτή την περίοδο και αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει για μερικές ακόμη συνεδριάσεις», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής αγορών στην Oanda Corp. «Ο χρυσός μοιάζει με ένα μαχαίρι που πέφτει, αλλά τελικά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές του θα προσελκύσουν τους αγοραστές. Οι long τοποθετήσεις σε χρυσό θα μπορούσαν να αρχίσουν να εμφανίζονται κοντά στο επίπεδο των 1.750 δολαρίων, αλλά μερικοί μπορεί να περιμένουν μήπως μια περαιτέρω πίεση οδηγήσει την τιμή χαμηλότερα, στα επίπεδα των 1.675 δολαρίων”.

    Ο χρυσός στην spot αγορά ενισχύθηκε κατά 0,6% και διαμορφώθηκε στα 1.784,88 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ την Πέμπτη είχε υποχωρήσει μέχρι τα 1.767,34 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Μαΐου.

    Η τιμή του αυτή την εβδομάδα έχει υποχωρήσει κατά 4,9%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο του 2020.

    Ανοδικά κινούνταν το ασήμι, το παλλάδιο και η πλατίνα. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index υποχωρούσε κατά 0,1%, με εβδομαδιαία κέρδη 1,6%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ