• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτό είναι το μέταλλο που ξεπερνά σε αξία τον χρυσό και ίσως να γίνει ακόμη πιο ακριβό

    • Bloomberg
    Παλλάδιο

    παλλάδιο


    Στην πρώτη θέση των πολύτιμων μετάλλων βρίσκεται πλέον το παλλάδιο μετά την αύξηση που έχει σημειώσει η τιμή του, ενώ το χάσμα της αξίας του έναντι του χρυσού μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω, καθώς η ζήτηση παραμένει έντονη.

    Το μέταλλο που χρησιμοποιείται στους καταλύτες αυτοκινήτων κατέγραψε τον Μάιο υψηλό όλων των εποχών ξεπερνώντας τα 3.018 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ παρά το γεγονός ότι το ράλι “ξεφούσκωσε” η τιμή του παραμένει πάνω από 900 δολάρια υψηλότερα από αυτή του χρυσού.

    Η διαφορά μεταξύ των δύο πολύτιμων μετάλλων αυξήθηκε κατακόρυφα τον περασμένο μήνα ξεπερνώντας το ρεκόρ του Φεβρουαρίου και ενδεχομένως να συνεχίσει να διευρύνεται, καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη ενισχύει την κατανάλωση.

    Η παγκόσμια αγορά παλλαδίου αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με σημαντικές ελλείψεις λόγω της ανάκαμψης της αυτοκινητοβιομηχανίας, των αυστηρότερων ελέγχων της ρύπανσης και ενός απροσδόκητου περιορισμού της προσφοράς, καθώς ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο δήλωσε ότι οι πλημμύρες στα ορυχεία της Αρκτικής θα περιορίσουν την παραγωγή.

    Πρόκειται για μια διαφορετική προοπτική για τον χρυσό, ο οποίος έχει σημειώσει οριακή μεταβολή φέτος σε σύγκριση με το άλμα κατά 15% που έχει καταγράφει το παλλάδιο.

    Spread between palladium and gold is near widest in more than a year

    Ο χρυσός αναμένεται να παρουσιάσει αδυναμία και μπορεί να υποχωρήσει στα 1.700 δολ. ανά ουγγιά στο τέλος του έτους, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ και της αύξησης των πραγματικών αποδόσεων, δήλωσε η Georgette Boele, αναλύτρια πολύτιμων μετάλλων στην ABN Amro.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ