• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Χρυσός: Διακυμάνσεις με το βλέμμα στη συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν

    • Bloomberg
    πλάκες χρυσού


    Ο χρυσός σημειώνει διακυμάνσεις μετά τη δήλωση της Ρωσίας ότι δεν υπάρχουν «συγκεκριμένα σχέδια» για μια σύνοδο κορυφής μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ώρες αφότου ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι υπήρξε καταρχήν συμφωνία για μία συνάντηση που θα βοηθήσει στην επίλυση της αντιπαράθεσης για την Ουκρανία.

    Νωρίτερα, ο χρυσός υποχώρησε μέχρι και 0,6%, όταν Ουάσιγκτον και Ηλύσια Πεδία επισήμαναν ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία είχαν συμφωνήσει στη σύνοδο κορυφής που πρότεινε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Στη συνέχεια το πολύτιμο μέταλλο περιόρισε τις απώλειες, όταν εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι ενώ η συνάντηση μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν ήταν δυνατή, δεν υπήρχαν σχέδια.

    Λίγο μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ο χρυσός ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο, αφού οι ΗΠΑ είπαν στους συμμάχους ότι οποιαδήποτε ρωσική εισβολή θα στόχευε σε πόλεις πέρα ​​από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο. Η Μόσχα, η οποία έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι σχεδιάζει να εισβάλει, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι οι δυνάμεις της θα παραμείνουν στη Λευκορωσία επ’ αόριστον.

    Gold was whipsawed after touching an 8-month high on Ukraine tension
    Ο χρυσός σημείωσε διακυμάνσεις αφού αρχικά άγγιξε το υψηλό 8 μηνών

    Εκτιμήσεις για 1.600 δολάρια

    Ο χρυσός σημείωσε άνοδο αυτό τον μήνα, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας οδήγησαν τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο. Οι ανησυχίες για τη συσσώρευση των στρατευμάτων της Μόσχας κοντά στα σύνορα της γειτονικής της χώρας, πυροδότησαν νέες εισροές στα ETFs του χρυσού, ενώ οι διαχειριστές κεφαλαίων αύξησαν τις long θέσεις τους.

    «Μόλις εξαφανιστούν αυτοί οι φόβοι, οι τιμές θα υποχωρήσουν στα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς η ιστορική σχέση του χρυσού με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, που έχουν αυξηθεί κατά περίπου 60 μονάδες βάσης ήδη φέτος, θα επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα», έγραψαν αναλυτές της Capital Economics Ltd.

    Ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,2% στα 1.895,06 δολάρια, ενώ νωρίτερα σκαρφάλωσε στα 1.908,34 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Ιουνίου.

    Το ασήμι υποχώρησε, ενώ το παλλάδιο και η πλατίνα σημείωσαν άνοδο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ρωσία: Ο Πούτιν και ο Μπάιντεν ενδέχεται να συναντηθούν, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα σχέδια

    Η ουκρανική κρίση ωθεί τον χρυσό πάνω από τα 1.900 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ