• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Volocopter: Νέα κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για την εταιρεία των ιπτάμενων ταξί

    • Bloomberg


    H γερμανική εταιρεία Volocopter συγκέντρωσε 200 εκατ. ευρώ (242 εκατ. δολάρια) επιπλέον κεφάλαια, κίνηση που την φέρνει ακόμη πιο κοντά στο στόχο της να γίνει η πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, που θα ξεκινήσει εμπορικές πτήσεις.

    Μέσω της χρηματοδότησης εισήλθαν νέοι επενδυτές στην start up, μεταξύ των οποίων η ιταλική εταιρεία αυτοκινητοδρόμων, υποδομών αεροδρομίων και υπηρεσιών μεταφορών Atlantia, η εταιρεία κατασκευής ελαστικών Continental, η NTT, η Avala Capital, καθώς και η επενδυτική εταιρεία BlackRock, ανακοίνωσε η Volocopter. Η συγκέντρωση κεφαλαίων υπερκαλύφθηκε, με τη συμμετοχή όλων των υφιστάμενων επενδυτών.

    Η Volocopter σκοπεύει να ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητες της στη Σιγκαπούρη έως το 2023, με εισιτήρια για 15λεπτες τουριστικές πτήσεις να πωλούνται ήδη προς 300 ευρώ.

    Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) εξετάζει επίσης τη δημιουργία μία αίτησης τύπου πιστοποιητικού, ανοίγοντας το δρόμο για τη δυνατότητα πτήσεων σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και η Ουάσιγκτον τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.

    Η συγκέντρωση κεφαλαίων πραγματοποιείται εν μέσω μιας έντονης επενδυτικής δραστηριότητας στον αναπτυσσόμενο τομέα των ιπτάμενων ταξί, καθώς πολλές εταιρείες αγωνίζονται να λανσάρουν νέες τεχνολογίες στην αγορά.

    Η Joby Aviation τον περασμένο μήνα συμφώνησε να συγχωνευθεί με την Reinvent Technology Partners, μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές της LinkedIn και της Zynga. Η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, ο τραπεζίτης Ken Moelis υπέγραψε μια συμφωνία εξαγοράς SPAC για να εισάγει στο χρηματιστήριο την εταιρεία ανάπτυξης ιπτάμενων ταξί Archer, με έδρα την Καλιφόρνια. Η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα και περιλαμβάνει μια επένδυση 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την United Airlines Holdings, η οποία επιθυμεί να αγοράσει 200 ​​από τα αεροσκάφη της εταιρείας για να μεταφέρει πελάτες στο αεροδρόμιο.

    Η Volocopter, η οποία έχει συγκεντρώσει συνολικά 322 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ότι η νέα χρηματοδότηση θα «παγιώσει» τη θέση της στις αστικές αεροπορικές μετακινήσεις, βοηθώντας το αεροσκάφος  της VoloCity να λάβει πιστοποίηση και να επιταχύνει την έναρξη εμπορικών δρομολογίων. Το μοντέλο δύο θέσεων, που τροφοδοτείται από πολλαπλούς ηλεκτρικούς ρότορες, πραγματοποίησε την πρώτη επανδρωμένη δοκιμή το 2011 και έκτοτε ολοκλήρωσε περισσότερες από 1.000 πτήσεις.

    Η εταιρεία, στους υποστηρικτές της οποίας περιλαμβάνονται ακόμη, οι αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler και Geely Automobile Holdings Limited, η εταιρεία logistics DB Schenker και ένα venture capital της κατασκευάστριας chip Intel, ζητά την έγκριση της FAA, ενώ έχει κάνει αίτηση και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας, καθώς και στις αρχές της Σιγκαπούρης.

    Διαβάστε επίσης

    Τα ιπτάμενα ταξί είναι γεγονός: Πού έγινε η πρώτη πτήση

    Τα σχέδια της Uber για τα ιπτάμενα ταξί: Στόχος από το 2020 να πετάνε πάνω από το Λος Άντζελες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ