• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    «Blacklist» με όσους αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 στην Ισπανία

    • Bloomberg


    Η Ισπανία θα δημιουργήσει μητρώο με τα άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν για την Covid-19, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προσπαθειών να μετριαστεί η αντίσταση του κοινού απέναντι στο νέο εμβόλιο.

    Ενώ το μητρώο θα κοινοποιηθεί και σε άλλους Ευρωπαίους εταίρους, δεν θα δημοσιοποιηθεί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Salvador Illa σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta, τη Δευτέρα. Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός στην Ισπανία και τα στοιχεία αυτά θα «αντιμετωπίζονται με απόλυτο σεβασμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων», δήλωσε ο Illa.

    Τη Δευτέρα, η Ισπανία έγινε η τέταρτη ευρωπαϊκή χώρα που καταγράφει ρεκόρ με περισσότερους από 50.000 θανάτους από κορονοϊό. Η χώρα επλήγη ιδιαίτερα από τον ιό, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο. Όταν εξήλθε από το αυστηρό lockdown τρεις μήνες αργότερα, η διαχείριση της πανδημίας ανατέθηκε στις περιφερειακές κυβερνήσεις.

    Ενώ η Ισπανία επέβαλε εκ νέου περιορισμούς στις μετακινήσεις καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι, η κυβέρνηση δεν έχει επιβάλει αυστηρό lockdown, όπως αυτά που έχουν εφαρμοστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία τις τελευταίες εβδομάδες.

    Ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από τον ιό επιβραδύνεται από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον Φερνάντο Σίμον, επικεφαλής του ιατρικού κέντρου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της Ισπανίας. Ωστόσο, τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο των διακοπών μπορεί να έχουν “κενά” και να μην αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα, είπε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

    Γερμανία: Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού «κυκλοφορούσε» στη χώρα από τον Νοέμβριο

    Ολλανδία: Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα της μετάλλαξης της Βρετανίας

    Ιταλία: Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντόπισαν οι επιστήμονες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ