• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Κέρδη σχεδόν 280% από τις αρχές του έτους – Έσπασε και το φράγμα των 28.000 δολαρίων

    • Bloomberg
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Το  Bitcoin  βρίσκεται πολύ κοντά να καταγράψει μία ακόμη μηναία άνοδο, μετά το ρεκόρ που σημείωσε το σαββατοκύριακο, όταν ξεπέρασε τα 28.000 δολάρια.

    Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, εκτινάχθηκε την Κυριακή στο ιστορικό υψηλό των 28.365 δολαρίων, αλλά στη συνέχεια έχασε μέρος των κερδών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Το ράλι που έχει καταγράψει τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αποτελεί το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τα μέσα του 2019.

    «Η αίσθηση μου είναι ότι είμαστε πολύ κοντά στην κορυφή – όμως θα μπορούσαμε να φτάσουμε τα 30.000 δολάρια», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στο γραφείο κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη. «Πρέπει σίγουρα να δούμε μια διόρθωση, αλλά το μέγεθος θα είναι πιθανώς μικρότερο. Μπορεί να δούμε πτώσεις μόνο κατά 10% έως 15%. “

    Record-setting Bitcoin on longest streak of monthly gains since mid-2019

    Οι απόψεις για το Bitcoin διίστανται, καθώς η τιμή του υπερδιπλασιάστηκε το 2020 εν μέσω πανδημίας. Οι οπαδοί του, το βλέπουν ως έναν τρόπο αντιστάθμισης έναντι της αδυναμίας του δολαρίου και του κινδύνου για μεγαλύτερο πληθωρισμό εν μέσω των ισχυρών οικονομικών μέτρων τόνωσης και τονίζουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει για το ψηφιακό νόμισμα οι θεσμικοί επενδυτές.

    Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι απόψεις εκείνων που αμφισβητούν την αξία του Bitcoin ως επένδυση και επισημαίνουν ότι η ιστορία του έχει δείξει ότι μετά από τα ανοδικά ράλι ακολουθούν συντριβές της τιμής του.

    Στο μεταξύ, ο κανονιστικός έλεγχος του κλάδου κρυπτονομισμάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί μία μεταβλητή που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι επενδυτές.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε τη Ripple Labs Inc. και τα ανώτερα στελέχη της για παραπλάνηση των επενδυτών αναφορικά με το token XRP. Ενώ η Ripple σκοπεύει να καταρρίψει την κατηγορία στα δικαστήρια, η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει την προοπτική για αυστηρότερη εποπτεία των ψηφιακών νομισμάτων.

    Price of so-called 'digital gold' Bitcoin relative to yellow metal near 2017 record

    Ο Ayyar επισήμανε ότι οι επενδυτές μετατοπίζονται στο Bitcoin και σε άλλα ψηφιακά νομίσματα μετά την εξέλιξη που αφορά στο XRP.

    Το Bitcoin σημείωσε άνοδο έως και 3,6% τη Δευτέρα και διαπραγματεύονταν στα 27.100 δολάρια το πρωί στο Λονδίνο. Το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει άνοδο περίπου 279% φέτος, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg καταγράφει κέρδη 266%.

    Δείτε ακόμα:

    Θες BITCOIN, που βούλιαξε από τα 19.000 στα 3.300 δολάρια, ή μετοχές;

    Ασταμάτητο το bitcoin: Ξεπέρασε τα $22.000 και οι αναλυτές λένε ότι έχει κι άλλο πάνω

    Facebook: Το κρυπτονόμισμα Diem (πρώην Libra) θα κυκλοφορήσει το 2021, λέει κορυφαίο στέλεχος

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ