• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ασταμάτητο το bitcoin: Ξεπέρασε τα $22.000 και οι αναλυτές λένε ότι έχει κι άλλο πάνω

    • Bloomberg


    Η τιμή του Bitcoin σημείωσε άνοδο περίπου 20% αυτήν την εβδομάδα, ξεπερνώντας τα 22.000 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία του με τους αναλυτές να «βλέπουν» ακόμα περισσότερα κέρδη για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

    Συγκεκριμένα, το bitcoin κατέγραψε νέα υψηλά στα 22.366 δολάρια, με την απόδοση σε διάστημα 1 μήνα να φθάνει το 34,4%. Σε σχέση με ένα χρόνο πριν η τιμή έχει εκτοξευθεί, καταγράφοντας κέρδη 227%.

    Το ράλι στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εξακολουθεί να εγείρει ερωτηματικά, δεδομένης της ιστορίας του Bitcoin.

    Οι υποστηρικτές θεωρούν ότι το κρυπτονόμισμα μπορεί να αποτελέσει όπως ο χρυσός επενδυτικό «καταφύγιο» εν μέσω αδυναμίας του δολαρίου. Άλλοι βλέπουν μία κερδοσκοπική ένταση που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε κατάρρευση όπως πριν από τρία χρόνια μετά το προηγούμενο ξέφρενο ράλι.

    Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές συμμετέχουν πιο ενεργά σε αυτό το ράλι.

    Ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής Bitcoin σε συνδυασμό με την «αχαλίνωτη εκτύπωση χρημάτων» από τις Κεντρικές Τράπεζες, θα μπορούσαν να στείλουν την τιμή  μέχρι και τα 400.000 δολάρια, δήλωσε ο Scott Minerd, διευθύνων σύμβουλος της Guggenheim Investments.

    «Η κίνηση άνω των 20.000 δολαρίων ήταν αναμενόμενη και μάλλον εκπλήσσομαι που δεν ήρθε νωρίτερα», δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής της Oanda Europe. «Η διάσπαση των 20.000 δολαρίων μπορεί να φέρει ένα ισχυρό τέλος στη φετινή χρονιά».

    Εάν το Bitcoin διατηρήσει την ορμή του, τότε «η δοκιμή των 36.000 δολαρίων θα είναι ο επόμενος στόχος», δήλωσε ο Dan Gunsberg, Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Hxro.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ruchir Sharma (Morgan Stanley): Μπορεί το bitcoin να εκθρονίσει το δολάριο;

    Bitcoin: Έξι λόγοι για τους οποίους βρίσκεται στα υψηλά του 2017 και μία προειδοποίηση

    Μεγάλα νέα για το Bitcoin: Η Paypal θα δέχεται κρυπτονομίσματα



    ΣΧΟΛΙΑ