• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Αγωνία για το κρίσιμο επίπεδο των 40.000 δολαρίων – Περιορίζονται οι εισροές

    • Bloomberg
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Προβληματισμό προκαλεί στους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων που θεωρούν δεδομένο ότι το Bitcoin θα επιστρέψει πάνω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων, το γεγονός ότι η ζήτηση για το μεγαλύτερο fund που παρακολουθεί το ψηφιακό νόμισμα παραμένει περιορισμένη, αναφέρει η JPMorgan Chase & Co.

    Ο ρυθμός ροών στο Grayscale Bitcoin Trust αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται “να έχει κορυφωθεί” με βάση τους κυλιόμενους μέσους όρους τεσσάρων εβδομάδων, ανέφεραν οι αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου σε σημείωμα την Παρασκευή. Το fund υποχώρησε κατά 22% τις τελευταίες δύο εβδομάδες έως τις 22 Ιανουαρίου, ξεπερνώντας κατά 17% την πτώση του Bitcoin την ίδια περίοδο.

    «Προς το παρόν, το μέγεθος των θεσμικών ροών πίσω από το Grayscale Bitcoin Trust δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε το Bitcoin να ξεπεράσει τα 40.000 δολάρια», ανέφεραν. Παράλληλα, πρόσθεσαν ότι «ο κίνδυνος είναι πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να χαλαρώνουν τις προθεσμιακές θέσεις στο Bitcoin».

    Recent dip in Grayscale Bitcoin Trust has outpaced the digital coin

    Το ξέφρενο ράλι του Bitcoin έχασε τη δυναμική του από τη στιγμή που έφτασε στο υψηλό των 42.000 δολαρίων στις 8 Ιανουαρίου. Οι υποστηρικτές του εκτιμούν ότι το θεσμικό ενδιαφέρον βοήθησε στην ενίσχυση της τιμής του, ενώ οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι η τελευταία αύξηση είναι ακόμα μια κερδοσκοπική φούσκα, παρόμοια με αυτή του 2017 που κατέληξε στην κατάρρευση της τιμής του νομίσματος.

    “Η βραχυπρόθεσμη ισορροπία κινδύνων παραμένει πτωτική”, ανέφεραν οι αναλυτές της JPMorgan.

    Σε μια ξεχωριστή ανάλυση, ο Adam James με το OKEx Insights βρήκε ότι ορισμένοι από μακροχρόνιους κατόχους Bitcoin καθώς και οι εξορύκτες Bitcoin πιθανότατα πούλησαν σε θεσμικούς επενδυτές κατά τη διάρκεια του ράλι του 2020, καθώς η μέση ηλικία των νομισμάτων που διαπραγματεύτηκαν αυξήθηκε τον Οκτώβριο και έκτοτε παρέμεινε υψηλά.

    «Οι παλαιότεροι κάτοχοι Bitcoin πούλησαν μερικά από τα ψηφιακά νομίσματα που είχαν στην κατοχή τους σε νέους θεσμικούς επενδυτές που έκαναν μεγάλες αγορές», έγραψε ο James.

    Το ψηφιακό νόμισμα ενισχύθηκε νωρίτερα σήμερα κατά 2% στο Τόκιο, στα 32.700 δολάρια. Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να καταγράφει κέρδη 260% για το 2020, παρά το γεγονός ότι η τιμή του έχει υποχωρήσει κατά 10.000 δολάρια περίπου, από το ιστορικό υψηλό του Ιανουαρίου.

    Η BlackRock μπαίνει στα κρυπτονομίσματα – Θα αγοράζει futures του bitcoin

    Fundstrat Global Advisors: Η τιμή του Ether θα εκτοξευτεί στα 10.500 δολάρια

    UBS: Γιατί τα κρυπτονομίσματα δεν θα λειτουργήσουν ως πραγματικά νομίσματα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ