• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    UBS: Γιατί τα κρυπτονομίσματα δεν θα λειτουργήσουν ως πραγματικά νομίσματα

    • Bloomberg


    Τα κρυπτονομίσματα ενδέχεται να μην καταφέρουν ποτέ να λειτουργήσουν ως πραγματικά νομίσματα, υποστηρίζει η UBS Global Wealth Management.

    Το «θεμελιώδες ελάττωμα» που έχουν είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η προσφορά δεν μπορεί να μειωθεί όταν η ζήτηση συρρικνώνεται, δήλωσε ο Paul Donovan, επικεφαλής οικονομολόγος της UBS GWM, σε ένα βίντεο αυτήν την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν νομίσματα, είπε.

    Ένα «σωστό νόμισμα», όπως το ονόμασε ο Donovan, πρέπει να είναι ένα σταθερό απόθεμα αξίας, παρέχοντας βεβαιότητα ότι θα είναι σε θέση να αγοράσει αύριο το ίδιο καλάθι αγαθών με αυτό που αγοράζει σήμερα. Αυτή η βεβαιότητα προέρχεται από την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να μειώσουν την προσφορά όταν περιορίζεται η ζήτηση. Δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός για την μείωση της προσφοράς στα περισσότερα κρυπτονομίσματα και, ως εκ τούτου, η αξία τους μπορεί να συρρικνωθεί – οδηγώντας σε κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης.

    «Είναι απίθανο οι άνθρωποι να θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάτι ως νόμισμα εάν δεν έχουν απολύτως καμία βεβαιότητα για το τι μπορούν να αγοράσουν με αυτό αύριο», υποστήριξε ο Donovan.

    Bitcoin could be heading below 50-DMA

     

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin είναι εισηγμένα στο Chicago Mercantile Exchange παράλληλα με τα συμβόλαια των περισσότερων μεγάλων νομισμάτων, αλλά η διαφορά στον ημερήσιο όγκο συναλλαγών υποδηλώνει ότι ορισμένοι επενδυτές δεν έχουν ακόμη αγκαλιάσει το ψηφιακό νόμισμα ως ένα “παραδοσιακό” νόμισμα.

    Εν μέσω της πτώσης της τιμής του Bitcoin κατά 11% την Πέμπτη, οι συναλλαγές για τα futures του Ιανουαρίου ήταν λίγο πάνω από 13.000, ενώ υπήρχαν περίπου έξι φορές περισσότερες συναλλαγές για τα futures του ιαπωνικού γιεν.

    Bitcoin: Μένει από… καύσιμα το ράλι – Κάτω από τα 40.000 δολάρια

    Fundstrat Global Advisors: Η τιμή του Ether θα εκτοξευτεί στα 10.500 δολάρια

    Ether: Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Bitcoin αποκτά προβάδισμα στα κέρδη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ