• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μεγάλα νέα για το Bitcoin: Η Paypal θα δέχεται κρυπτονομίσματα

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Bitcoin


    Εκτοξεύθηκε η τιμή του Bitcoin σε υψηλά έτους μετά την ανακοίνωση της PayPal ότι θα επιτρέψει στους πελάτες να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα.

    Η τιμή του πιο γνωστού κρυπτονομίσματος ενισχύθηκε μέχρι και 4% φθάνοντας στα 12.381 $, μία «ανάσα» από το υψηλό των 12.473 $ που είχε πετύχει τον Αύγουστο. Όπως διευκρίνισε η εταιρεία, οι  πελάτες της PayPal μπορούν να χρησιμοποιούν επιλεγμένα κρυπτονομίσματα συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash και Litecoin στην πλατφόρμα.

    Ο Mike Novogratz, διευθυντής της Galaxy Investment Partners, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter και χαρακτήρισε την είδηση ως «την μεγαλύτερη της χρονιάς για τα κρυπτονομίσματα», προσθέτοντας ότι οι τράπεζες θα μπουν στον αγώνα για την εξυπηρέτηση ψηφιακών νομισμάτων.

    Το Bitcoin κινήθηκε με ισχυρές ανοδικές τάσεις αυτό το μήνα, κερδίζοντας περισσότερο από 20% μέχρι στιγμής μόνο τον Οκτώβριο.

    Ο Dan Schulman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας, δήλωσε ότι «η μετάβαση σε ψηφιακές μορφές νομισμάτων είναι αναπόφευκτη, φέρνοντας μαζί της σαφή πλεονεκτήματα όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και ανθεκτικότητα του συστήματος πληρωμών αλλά και στην ικανότητα των κυβερνήσεων να εκταμιεύουν χρήματα πιο γρήγορα ».

    Νωρίτερα φέτος, η Fidelity Investments ξεκίνησε ένα Bitcoin fund και δύο εταιρείες – η Square Inc. και η MicroStrategy Inc. – δήλωσαν ότι επένδυσαν στο νόμισμα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ