• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας. Και μόλις πήρε προαγωγή!

    • Bloomberg

    Yang Huiyan


    Η Yang Huiyan, η πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας, πήρε προαγωγή, καθώς θα συνδιοικεί πλέον τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κατοικιών της χώρας, την Country Garden Holdings Co., μαζί με τον πατέρα της, ο οποίος αναμένεται να της παραχωρήσει περισσότερες αρμοδιότητες.

    Η Yang, 37 ετών, ήταν ήδη αντιπρόεδρος της επιχείρησης. Τώρα, θα βοηθά τον 64χρονο πατέρα της, Πρόεδρο και ιδρυτή της εταιρείας Yeung Kwok Keung, στην καθημερινή λειτουργία της. Μεταξύ άλλων θα επιβλέπει τη στρατηγική επενδύσεων και τις νέες περιοχές ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης και της λιανικής πώλησης, δήλωσαν στελέχη της Country Garden. Η ανάθεση των νέων αρμοδιοτήτων θα ισχύσει άμεσα.

    Η επιχειρηματίας θεωρείται η πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας, λόγω της αξίας του ποσοστού 57% που κατέχει στην Country Garden, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires. Μεγάλωσε μέσα στην εταιρεία, αφού παρακολουθούσε τις συσκέψεις από τότε που ήταν έφηβη και άρχισε να εργάζεται σε αυτήν ως διαχειρίστρια προμηθειών το 2005, μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Η Yang ανέλαβε βασικό ρόλο στη διαχείριση της εταιρείας όταν έγινε αντιπρόεδρος τον Μάρτιο του 2012.

    Yeung Kwok Keung

    Η δισεκατομμυριούχος κληρονόμησε την πλειοψηφία των μετοχών του πατέρα της το 2005. Επιπλέον μερίδια απέκτησε από τους άλλους τρεις συνιδρυτές της εταιρείας το 2006. Έγινε η πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας σε ηλικία 25 ετών, όταν η Country Garden άντλησε 1,65 δισ δολάρια από τη δημόσια προσφορά που πραγματοποίησε τον Απρίλιο 2007 στο Χονγκ Κονγκ. Η μικρότερη αδελφή της, Ziying, είναι εκτελεστική διευθύντρια.

    Πρόσφατα, η Yang επέβλεψε μερικές από τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου, προεδρεύοντας στο τμήμα διαχείρισης ακινήτων που είναι εισηγμένο στο Χονγκ Κονγκ και στην εταιρεία του ομίλου που δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα φέτος, η Country Garden ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μια επένδυση 80 δισ. Γιουάν (11,6 δισ. δολ.) στη ρομποτική.

    Η αναβάθμιση της Yang δεν μεταβάλλει τη θέση του πατέρα της ως επικεφαλής στην ηγεσία και στην επίβλεψη της λειτουργίας του ΔΣ της εταιρείας, δήλωσε η Country Garden.



    ΣΧΟΛΙΑ