• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2018

    • Bloomberg


    Πρωτιά στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Ιερουσαλήμ, καθώς η ισραηλινή πόλη αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, σε μια χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας η Ιαπωνία και η Ινδία εξακολούθησαν να προσελκύουν επισκέπτες, σύμφωνα με το Euromonitor International.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αφίξεις θα αυξηθούν κατά πάσα πιθανότητα κατά 5% για να φθάσουν τα 1,4 δισεκατομμύρια ταξίδια το 2018, σύμφωνα με την έκθεση Top 100 City Destinations της εταιρείας έρευνας αγοράς, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

    Η Ιερουσαλήμ θα πρωτεύσει στην αύξηση, με την ανάπτυξη να επιταχύνει κατά 38% στις 4,8 εκατομμύρια αφίξεις μέχρι το τέλος του έτους, μετά από ένα άλμα 32% το 2017. Η «ιερή πόλη» επωφελείται από τη “σχετική σταθερότητα και την ισχυρή ώθηση που της έδωσε το μάρκετινγκ”.

    Οι αφίξεις στις κορυφαίες 100 πόλεις-τουριστικούς προορισμούς φέτος θα αυξηθούν συνολικά κατά 7,5%, με τους κόμβους των πόλεων να αυξάνουν σε σημασία για την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, δήλωσε ο Wouter Geerts, σύμβουλος ταξιδίων στην Euromonitor. Η Ασία συνεχίζει να ανεβαίνει στην κατάταξη, έχοντας 41 πόλεις στις 100 κορυφαίες φέτος.

    ιερουσαλημ
    Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

    Αποτρεπτικός παράγοντας η τρομοκρατία

    Άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής πιθανότατα θα ωφεληθούν λιγότερο, με πόλεις όπως η Jerba και η Sousse στην Τυνησία και το Sharm el Sheikh στην Αίγυπτο να βγαίνουν από την κατάταξη “κυρίως λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων και της επακόλουθης υποχώρησης της ζήτησης”, δήλωσε ο Geerts, προσθέτοντας ότι το Κάιρο αψηφά την τάση με μια αναβίωση των αφίξεων.

    καιρο
    Κάιρο, Αίγυπτος

    Η Ιαπωνία και η Ινδία ξεχωρίζουν για την ισχυρή τους ανάπτυξη στις εισερχόμενες αφίξεις σε πόλεις. Πόλεις όπως η Οσάκα και η Chiba έχουν δείξει μέση ετήσια αύξηση 43% και 35% αντίστοιχα από το 2012 έως το 2017, ενώ το Δελχί και η Βομβάη έχουν κατά μέσο όρο πάνω από 20% ετήσια αύξηση.

    οσακα
    Οσάκα, Ιαπωνία

    Το Πόρτο, που αναδείχθηκε κορυφαίος προορισμός της Ευρώπης στα Παγκόσμια Βραβεία Ταξιδιών 2018, είναι μια άλλη πόλη που αξίζει να προσέξουμε, σύμφωνα με την Euromonitor. Η πορτογαλική πόλη προβλέπεται να επωφεληθεί από την αύξηση των αφίξεων κατά 7% το 2018 και έχει ανέβει 42 θέσεις στην κατάταξη από το 2012, για να φτάσει τους 100 κορυφαίους προορισμούς φέτος.

    Πόρτο, Πορτογαλία

    Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πόλεων με τις περισσότερες αφίξεις. Προβλέπεται να υποδεχθεί 29,8 εκατομμύρια άτομα το 2018, 7% περισσότερα από πέρυσι. Μπανγκόκ, Λονδίνο, Σιγκαπούρη, Μακάο, Παρίσι, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Κουάλα Λουμπούρ και Σενζέν της Κίνας συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, σύμφωνα με την Euromonitor.

    χονγκ
    Χονγκ Κονγκ, Κίνα
    Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
    Λονδίνο, Αγγλία
    σιγκαπουρη
    Σιγκαπούρη
    Μακάο
    Παρίσι
    Παρίσι, Γαλλία
    Ντουμπάι
    Πρωτοχρονιά
    Νέα Υόρκη
    Κουάλα Λουμπούρ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέλης Μυστακίδης: Ο «βασιλιάς του χαλκού» έχασε τον θρόνο του…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ένας από τους καλύτερους επενδυτές της Ευρώπης λέει ότι δεν τον νοιάζει ο Τραμπ

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Πώς τα… φούμαρα των Καναδών του Gabriel Grego «ζάλισαν» και το Μαξίμου



    ΣΧΟΛΙΑ