• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτά είναι τα funds που κινήθηκαν κόντρα στο πτωτικό κύμα και έφεραν κέρδη. Πού επένδυσαν

    • Bloomberg


    Καθώς κατακάθισε η σκόνη μίας πραγματικά δύσκολης χρονιάς για τις αγορές και τους διαχειριστές κεφαλαίων, ορισμένοι managers κατόρθωσαν να γλυτώσουν από το πτωτικό κύμα και να πετύχουν άκρως ικανοποιητικές αποδόσεις.

    Το SoMa Equity Partners, ένα fund με κεφάλαια 1,2 δισ. δολαρίων, σημείωσε αύξηση 20% το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Το Cadian Capital Management με κεφάλαια 1,5 δισ. δολάρια, κατέγραψε παρόμοια κέρδη και το Luxor Capital Group, ένα fund με κεφάλαια 3,2 δισ. δολ. απέφερε εξίσου ικανοποιητικές αποδόσεις.

    Αυτά τα funds αποτέλεσαν φωτεινές εξαιρέσεις σε μία έτσι και αλλιώς αρκετά ζοφερή χρονιά για τις αγορές. Σύμφωνα με το HFRX Global Hedge Fund Index, τα hedge funds κατέγραψαν απώλειες κατά μέσο όρο 6,7%, περισότερο από το δείκτη S&P, επανεπενδύοντας τα μερίσματα.

    Οι διαχειριστές που ξεχώρισαν επένδυσαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την τεχνολογία και την ενέργεια, ενώ ευνοήθηκαν από τις short θέσεις που είχαν σε Ευρώπη και Ασία.

    Ειδικότερα, το SoMa Equity κέρδισε χρήματα επενδύοντας σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης όπως η Coupa Software Inc. και CyberArk Software Ltd. Στα μέσα της χρονιάς, η SoMa μείωσε την έκθεση της σε υψηλής ανάπτυξης εταιρείες λογισμικού και εστίασε το ενδιαφέρον στα media και τις τηλεπικοινωνίες.

    Το Cadian Capital επωφελήθηκε από μακροχρονιες τοποθετήσεις στις IAC/InterActiveCorp, Tableau Software Inc. και Palo Alto Networks Inc., ενώ η Luxor Capital κατέγραψε κέρδη το Δεκέμβριο από τις short θέσεις της σε ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές καθώς και σε μετοχές τεχνολογίας.

    Αν και μερικά μεγάλα ονόματα του κλάδου όπως οι David Einhorn και Dan Loeb εμφάνισαν τις χειρότερες αποδόσεις των τελευταίων ετών, ένας αριθμός μικρότερων fund έχει κάθε λόγο να γιορτάζει.

    Το Crescat Capital με κεφάλαια 53 εκατ. δολαρίων σημείωσε άνοδο 40,5% στις macro επενδύσεις του και 32% στις μεσομακροπρόθεσμες επενδύσεις, καθώς οι short θέσεις του στην Κίνα έφεραν θετικά αποτελέσματα.

    Το Riposte Capital, ένα fund με 100 εκατ. δολάρια κεφάλαια, εμφάνισε κέρδη 15% καθώς ευνοήθηκε από τις θέσεις του στον τομέα της ενέργειας.

    Dan Loeb



    ΣΧΟΛΙΑ