• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Morgan Stanley: Γιατί ο Απρίλιος είναι ένας καλός μήνας για τις αγορές

    • Bloomberg
    Wall Street


    Έρχεται η Άνοιξη στις μετοχές μετά την καταιγίδα του πρώτου τριμήνου του 2018. Όπως λένε οι αναλυτές το νέο τρίμηνο ξεκινάει με την πιθανή αύξηση της αδρεναλίνης, φτάνοντας τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα.

    “Πιστεύουμε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η άνοιξη είναι εποχικά ισχυρή περίοδος για τις μετοχές”, ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley, όπως ο Andrew Sheets, σε σημείωμα προς τους πελάτες του. “Ειδικά ο Απρίλιος τείνει να είναι ένας ισχυρός μήνας για τις παγκόσμιες αποδόσεις μετοχικού κεφαλαίου”, λένε, κι εξηγούν ότι αναμένεται να φέρει γενναιόδωρα μερίσματα και ισχυρές αποδόσεις, εδικά στο Χονγκ Κονγκ και τις αναδυόμενες αγορές, χωρίς όμως να λείπουν και οι ευκαιρίες στη Wall Street και τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών. «Σε μία περίοδο υψηλής μεταβλητότητας, τα μερίσματα μπορούν να φέρουν έστω και προσωρινά ανάσα ανακούφισης» καταλήγουν.

    Η άνοιξη είναι εποχικά η χειρότερη στιγμή για τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε αμερικανικά αξιόγραφα, γράφουν οι ίδιοι αναλυτές. Τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ δείχνουν χαμηλότερες αποδόσεις από τον Απρίλιο έως τον Μάιο, και στη συνέχεια βλέπουν καλύτερη απόδοση στο τρίτο τρίμηνο.



    ΣΧΟΛΙΑ