• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Elon Musk αυτοτρολάρεται για την Πρωταπριλιά: Τα επικά tweets του! (pics)

    • Bloomberg
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Μπορεί ο μήνας που πέρασε να ήταν ο χειρότερος που έχει υπάρξει για τη μετοχή της Tesla τα τελευταία επτά και πλέον χρόνια και να επισφραγίστηκε από τις αναρτήσεις στο blog της εταιρείας για τον θάνατο ενός οδηγού ο οποίος επέβαινε σε ένα Model X, ο Elon Musk, όμως, δεν έχασε ούτε το κέφι ούτε το χιούμορ του.

    Με αφορμή την Πρωταπριλιά, ο δαιμόνιος επιχειρηματίας ανέβασε το δικό του πρωταπριλιάτικο αστείο που είχε να κάνει… με την πτώχευση της εταιρείας του!

    «Παρά τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλαμε για να αντλήσουμε χρήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας ύστατης προσπάθειας μαζικής πώλησης Πασχαλινών Αυγών, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Tesla έχει χρεοκοπήσει πλήρως», ανέφερε ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας στο πρωταπριλιάτικο «τιτίβισμά» του.

    Μία άλλη ανάρτησή του περιλάμβανε μια φωτογραφία του Musk και το μήνυμα ότι βρέθηκε ακουμπισμένος λιπόθυμος πάνω σε ένα Model 3 της Tesla, ανάμεσα σε μπουκάλια ‘Teslaquilla’, με ακόμη ορατά τα ίχνη από τα δάκρυα που είχαν στεγνώσει στα μάγουλά του».

    Παρ’ όλα αυτά, η μετοχή της Tesla έχασε 22% τον Μάρτιο, σημειώνοντας την πιο απότομη μηνιαία πτώση της από τον Δεκέμβριο του 2010, από τότε δηλαδή που η εταιρεία μπήκε στο Χρηματιστήριο. Επιπλέον, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service υποβάθμισε, την περασμένη εβδομάδα, ακόμη περισσότερο την πιστοληπτική αξιολόγηση της Tesla, σε «junk» («σκουπίδι») και ανέφερε ότι η εταιρεία μπορεί σύντομα να χρειαστεί να αντλήσει πάνω από 2 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα τα ομόλογά της να υποχωρήσουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Λάσκαρης: Ο άνθρωπος που βοήθησε να έλθει η Tesla στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Elon Musk: Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο χωρίς μισθό ή μπόνους



    ΣΧΟΛΙΑ