• Big Story

    Xρηματιστήριο Αθηνών: Η Alpha Bank «νικήτρια» του 25άρη τον Οκτώβριο, «αλώβητη» και η Jumbo


    Μία άκρως νευρική συνεδρίαση σε ένα άκρως βαρύ Οκτώβριο έλαβε τέλος σήμερα, με τη μεταβλητότητα να κάνει την εμφάνιση της. Ο Γενικός Δείκτης άλλαξε πρόσημο τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με τον τραπεζικό κλάδο να μη επιφέρει καμία αλλαγή προσήμου.

    Η  Motor Oil ήταν αδιαμφισβήτητα η μετοχή που απασχόλησε τους εμπλεκόμενους στην αγορά, ενώ η εταιρεία μετά τη χτεσινή ανακοίνωση για την εξαγορά πακέτου στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA TV, επιβεβαίωσε και επίσημα σήμερα την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG). Η μετοχή της MOH από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο +0,46% βρέθηκε και στο -7,08% ενδοσυνεδριακά, για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στο -4,57%. Η μετοχή είχε τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και πακέτα αξίας 5,05 εκατ. ευρώ.

    Η μετοχή της Jumbo, μετά την ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι η εταιρεία ουδεμία απολύτως σύνδεση έχει με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Παπαευαγγέλου και ουδεμία συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρείας, άρχισε με σχετική ευκολία να απορροφά την προσφορά, κλείνοντας στο -0,92% από χαμηλό ενδοσυνεδριακό -6%!

    Στον τραπεζικό κλάδο, ο κλαδικός δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο +1,76% ενώ οι μηνιαίες απώλειες διαμορφώθηκαν -5,77% χάρη στην τελευταία εβδομάδα και ιδιαίτερα στο +9,45% που σημείωσε την 24η Οκτωβρίου.

    Στις επιμέρους μετοχές, η Alpha Bank κατάφερε να διαφοροποιηθεί από όλα τα blue chips, σημειώνοντας μηνιαία απόδοση  7,75%! Ενώ και η μετοχή της Jumbo σημείωσε οριακά κέρδη 0,63%.

    Σε μηνιαία βάση οι μεγαλύτεροι χαμένοι ήταν οι Coca Cola, Αεροπορία Αιγαίου, ΕΧΑΕ, Φουρλής, Βιοχάλκο, ΕΤΕ και Τρ. Πειραιώς.

    Με την επανεμφάνιση της μεταβλητότητας επανήλθαν και οι τζίροι. Στη spot αγορά, η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 66,11 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 8,07 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, κυρίως στη Motor Oil.

    Στη μετοχή της Eurobank (+1,54%) άλλαξαν χέρια 8 εκατ. μετοχές στο κλείσιμο, ενώ στην αγορά παραγώγων, ενισχυμένος ήταν ο όγκος συμβολαίων στην ΕΤΕ (37.625).



    ΣΧΟΛΙΑ