Άμεσο και σκληρό χτύπημα επιφύλασσε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο μετά την αμφιλεγόμενη ομιλία του Τούρκου Προέδρου το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως διπλασιάζει τους δασμούς στις εισαγωγές τουρκικού χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ.
Ως αποτέλεσμα, η τουρκική λίρα βρίσκεται ξανά σε ελεύθερη πτώση.
«Μόλις ενέκρινα τον διπλασιασμό των δασμών στην Τουρκία για τον Χάλυβα και το Αλουμίνιο, καθώς το νόμισμά τους, η τουρκική λίρα, υποχωρεί ενάντια στο δυνατό μας δολάριο! Πλέον θα επιβάλλονται 20% δασμοί στο Αλουμίνιο και 50& στον Χάλυβα. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή τη στιγμή!», αναφέρει το tweet του Αμερικανού προέδρου
I have just authorized a doubling of Tariffs on Steel and Aluminum with respect to Turkey as their currency, the Turkish Lira, slides rapidly downward against our very strong Dollar! Aluminum will now be 20% and Steel 50%. Our relations with Turkey are not good at this time!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 10, 2018
Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος διαμήνυσε ότι το δολάριο δεν θα ανακόψει την πορεία της Τουρκίας, ενώ ανέφερε πως η χώρα του βρίσκεται σε « οικονομικό πόλεμο» με τις ΗΠΑ και εξετάζει «εναλλακτικές επιλογές», όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν και κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτή τη στιγμή, η λίρα υποχωρεί κατά 6,308 λίρες/δολάριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η μίρλα του… Κολωνακίου, τα δύο «όχι» του Κ.Μ., η ομιλία και το Κογκρέσο, ο Χαφτάρ στην Αθήνα και μια πρόταση γάμου… αέρος
- Οι κορυφαίες γκαλερί της Αθήνας: 12 σταθμοί στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
- Ο Trump, οι δασμοί, οι μετοχές της Lululemon, και το παιχνίδι της Posh Spice – Το χρηματιστήριο, τα έσοδα, και η στρατηγική κάνουν πασαρέλα
