• Big Story

    Τρομοκρατεί τις αγορές ο Τραμπ: Βυθίζεται το δολάριο, στα ύψη ο χρυσός


    Αν μία λέξη περιγράφει την αντίδραση των αγορών στο ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτή είναι η λέξη ΠΑΝΙΚΟΣ (έτσι, με κεφαλαία γράμματα).

    Ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο υποχωρεί κατά 6% αυτήν την ώρα, ενώ δραματική είναι η εικόνα στις προθεσμιακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, καθώς ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 5,01%, ενώ ο δείκτης των προθεσμιακών συναλλαγών του Nasdaq υποχωρεί κατά 5,08%, με τους επενδυτές να τρέμουν για την αβεβαιότητα που θα φέρει η διαφαινόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές. Αντίστοιχη η εικόνα και στα futures του δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο (πτώση 3,5%).

    Ενδεικτικό της ανησυχίας στις ασιατικές αγορές είναι ότι στο Τόκιο συγκαλείται επείγουσα σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών, της Υπηρεσίας Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνία, ώστε να εξετασθεί η κατάσταση των αγορών.

    Εν τω μεταξύ, η ανησυχία των επενδυτών τους οδηγεί σε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς επενδύσεις, με αποτέλεσμα η τιμή του χρυσού να καταγράφει θεαματική άνοδο της τάξεως των 55 δολαρίων ανά ουγγιά και να διαμορφώνεται στα 1.327 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ αυξημένες είναι και οι τοποθετήσεις σε κρατικά ομόλογα.

    Την ίδια ώρα, το αμερικανικό δολάριο «βυθίζεται», έχοντας χάσει ποσοστό άνω του 3% της ισοτιμίας του έναντι του γιεν, ενώ το μεξικανικό πέσο καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο δεκαετιών έναντι του δολαρίου, της τάξεως του 12%.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγγίζει την προεδρία ο Τραμπ – Πανωλεθρία για τη Χίλαρι Κλίντον

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο παρέμβαση του mononews. Το μεγάλο παρασκήνιο στην Εθνική Τράπεζα: Ποιοι πιέζουν έναν CEO για χάρη ενός προέδρου χωρίς αρμοδιότητες;



    ΣΧΟΛΙΑ