• Big Story

    Το House of Cards του Τσίπρα


    Διαπραγμάτευση , προσφυγικό και δικαιοσύνη είναι τα θέματα τα οποία έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το επόμενο δεκαήμερο. Την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί και πάλι να αντιμετωπίσει στην σύνοδο κορυφής τους Ευρωπαίους εταίρους οι οποίοι εμφανίζονται να επιμένουν στο κλείσιμο των συνόρων την στιγμή που η Τουρκία εμφανίζεται να παίζει παιχνίδια στο Αιγαίο.
    Με δεδομένο ότι η σύνοδος αυτή αναμένεται να καθορίσει το ρόλο της Ευρώπης για το προσφυγικό η κυβέρνηση ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. Οι συζητήσεις για το βέτο ξαναφουντώνουν ενώ χώρες της κεντρικής Ευρώπης τραβάνε την δική τους κόκκινη γραμμή. “Ούτε στο house of cards να ήμασταν” λένε πηγές που εξηγούν ότι το επόμενο 10 ημερο θα είναι από τα δυσκολότερα της κυβέρνησης

    Την ίδια στιγμή στην Αθήνα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το κλείσιμο της αξιολόγησης καθώς πλέον πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν το θέμα του χρέους να μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων ακόμα και στα μέσα Απριλίου.

    Φυσικά η κυβέρνηση εμφανίζεται να είναι επιφυλακτική στα σενάρια αυτά αφού όπως λένε κυβερνητικά στελέχη μόνο οι πράξεις θα δείξουν ότι η Ευρώπη θέλει να προχωρήσει αποτελεσματικά αυτό το θέμα.

    Παράλληλα η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης η οποία θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

    Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να μην θέλει να κάνει βήμα πίσω και έτσι η συζήτηση αυτή αναμένεται να μετατραπεί σε ευθεία σύγκρουση της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Κορυφαίες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο mononews.gr  «ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στη μάχη αυτή με απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το κόμμα του. Γι’ αυτό και όταν υπήρξαν οι πρώτοι ψίθυροι εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθέτησε μια απόλυτα επιθετική στρατηγική, ακριβώς για να δείξει ότι “δεν φοβάται τίποτα και κανέναν”.

    Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι από την κοινοβουλευτική διαδικασία σε δύσκολη θέση θα βρεθούν οι αρχηγοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που κουβαλούν τα βαρίδια του παρελθόντος ενώ οι αναφορές του πρωθυπουργού στις λίστες UBS και Lagarde , τα άνευ εγγυήσεων τραπεζικά δάνεια και άλλα οικονομικά εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, που «ενδεχομένως αγγίζουν ακόμη και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας» θα επιβεβαιώσουν την ανάγκη που έχει η χώρα για πολιτική κάθαρση .



    ΣΧΟΛΙΑ