• Τράπεζες

    Τέσσερα ακίνητα-φιλέτα της ΤτΕ ζητούν νέο ιδιοκτήτη – Τι ισχύει για το κτήριο της Λυρικής

    Βουλή

    Γιάννης Στουρνάρας . Διοικητής ΤτΕ


    Σε διεθνή ανοικτό διαγωνισμό προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος για την αξιοποίηση τεσσάρων ακινήτων ιδιοκτησίας της. Συγκεκριμένα η Επιτροπή Αξιοποίησης Ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για να βγουν σε διαγωνισμό τέσσερα ακίνητα «φιλέτα», όπως ακριβώς έγινε και με το κτίριο της οδού Ακαδημίας που στέγαζε μέχρι πρότινος την Εθνική Λυρική Σκηνή. Όπως έγινε γνωστό ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, μίσθωσε για 10 χρόνια το κτίριο με μίσθιο 20.000 ευρώ το μήνα. Το τίμημα είναι αυξημένο σε σχέση με τα 16.700 ευρώ που πλήρωνε στην ΤτΕ η Εθνική Λυρική Σκηνή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποδιοικητής της ΤτΕ κ. Θόδωρος Μητράκος που προΐσταται της Επιτροπής Αξιοποίησης Ακινήτων έχει ήδη ζητήσει να ξεκινήσει διεθνής ανοικτός διαγωνισμός προκειμένου να αξιοποιηθούν με μακροχρόνιες μισθώσεις τα τέσσερα ακίνητα και συγκεκριμένα:

    Το κτίριο της οδού Ακαδημίας 59-61 που βρίσκεται δίπλα στην Λυρική Σκηνή.

    Οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται στην αρχή της Κηφισίας και περιλαμβάνει μικτές χρήσεις (οικόπεδο, πολυκατοικία και θερινό κινηματογράφο), το οποίο επιτρέπει την περαιτέρω δημιουργία 10.000τμ στεγασμένων χώρων.

    Οικόπεδο έκτασης 4,5 στρεμμάτων που βρίσκεται στην παραλιακή οδό στο Φάληρο. Πρόκειται για ακίνητο «φιλέτο» που «κτίζει» 10.000 τετραγωνικά μέτρα. (Για το ακίνητο αυτό εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δοθεί αντιπαροχή).

    Το νεοκλασικό κτίριο που στέγαζε το πρώην υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδος στον Πειραιά. Το συγκεκριμένο κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά απέναντι από τον ΙΝ της Αγίας Τριάδας, είναι εμβαδού 4.500 τετραγωνικών μέτρων και καλύπτει το μισό ενός οικοδομικού τετραγώνου (το υπόλοιπο μισό είναι το κτίριο του ΝΑΤ). Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει δρομολογηθεί για άμεση αξιοποίηση.

    Τέλος σημειώνουμε ότι για το κτίριο της οδού Ακαδημίας, που επί σχεδόν έξι δεκαετίες στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή υπήρξαν τέσσερις ενδιαφερόμενοι και συγκεκριμένα: το υπουργείο Πολιτισμού, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων -στον οποίο κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός-, και δύο ιδιώτες οι Θεατρικές Σκηνές ΑΕ και οι Αφοι Τάγαρη ΟΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τράπεζα Πειραιώς: Αυτά είναι τα 48 ακίνητα που έβγαλε στην e-δημοπρασία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Ασφαλιστική: Το κοινωνικό πρόσωπο και οι ευαισθησίες της ιστορικότερης ασφαλιστικής στη χώρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρήστος Μεγάλου: Τα ακίνητα των e-πλειστηριασμών δεν σχετίζονται με την πρώτη κατοικία



    ΣΧΟΛΙΑ