• Big Story

    Τα μεγάλα διλήμματα του Δημήτρη Κοντομηνά

    Δημήτρης Κοντομηνάς

    Δημήτρης Κοντομηνάς


    Η χτεσινή ποινική δίωξη κατά του κ. Δημήτρη Κοντομηνά για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μπορεί να εξέπληξε πολλούς, όχι όμως τον ίδιο τον επιχειρηματία. Όπως είχε πει σε στενούς συνεργάτες του την περίμενε, λόγω της στάσης του απέναντι στην κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

    Το είπε άλλωστε στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την δίωξη, η οποία ήρθε σε μια στιγμή που ο ιδιοκτήτης του Alpha καλείται να αντιμετωπίσει πολλά διλήμματα και μέτωπα.

    Το κυριότερο αυτή την στιγμή είναι η επόμενη μέρα του Alpha, αφού οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι τα μάτια μας θα δουν πολλά.

    Όντας άριστος γνώστης των δύσκολων επιχειρηματικών deals, είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται μπροστά σε μαι στενωπό, αφού οι μέχρι τώρα συζητήσεις του με τους κ.κ. Αλαφούζο και Μαρινάκη δεν έχουν τελεσφορήσει.

    Παρόλο που μέχρι τώρα υπάρχει καλό κλίμα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο  Δημήτρης Κοντομηνάς γνωρίζει ότι για να κλειστεί η συμφωνία ο εφοπλιστής θα πρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του σταθμού.

    Την ίδια στιγμή η κατάθεση της περίφημης τροπολογίας Παπά την Δευτέρα, ο οποίος δεν θα περιμένει την απόφαση του ΣτΕ, δημιουργεί νέο πρόβλημα στον κ. Κοντομηνά, το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα.

    Μένει να φανεί πόσο αποφασισμένος είναι να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο του καναλιού στον κ. Μαρινάκη, ο οποίος θέλει σίγουρα το 60% για να είναι απόλυτος άρχων.   

    Γι’΄αυτό η απόφαση του ΣτΕ την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι καταλυτική, από πολλές απόψεις, ειδικά για τους σταθμούς που δεν πήραν άδεια, όπως ο Alpha.

    Στην περίπτωση που ο νόμος Παπά κριθεί αντισυνταγματικός, έρχονται τα πάνω-κάτω και αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού άρδην, κάτι που θα δώσει στον κ. Κοντομηνά την ευκαιρία να ανασυνταχθεί.

    Απλά η χτεσινή δίωξη για φοροδιαφυγή ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που έχει με την δικαιοσύνη, αφού είναι ήδη κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    Άνθρωποι που τον ξέρουν καλά τονίζουν ότι τις επόμενες ημέρες ο επιχειρηματίας θα πρέπει να δώσει άμεσες λύσεις στα του σταθμού, σταθμίζοντας προσεχτικά όλες τις παραμέτρους και τα νέα δεδομένα.     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νίκος Παππάς: Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε στα κανάλια χωρίς άδεια (video)  

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι μυστικές εντολές Draghi στις τράπεζες: Κλείστε τώρα όσες επιχειρήσεις δεν αντέχουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:      

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999



    ΣΧΟΛΙΑ