• Big Story

    Στ. Κουτσιβίτης (Αστέρας): «Ανοίγουμε τον δρόμο επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα»


    «Ανοίγουμε το δρόμο της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι είναι μια χώρα όπου μπορούν να γίνουν μεγάλες επενδύσεις. Η παρουσία της Four Seasons παίζει τεράστιο ρόλο στο να πειστεί η διεθνής επενδυτική κοινότητα και να έρθει να επενδύσει στη χώρα», τόνισε, κατά την παρουσίαση του νέου Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης κ. Στέλιος Κουτσιβίτης.

    «Η επιτυχία της επένδυσης του Αστέρα δίνει ένα μήνυμα για τη χώρα, μια απάντηση σε όσους  μέχρι σήμερα την αντιμετώπιζαν με καχυποψία, ειδικά για τη γραφειοκρατία και τη δημόσια διοίκηση όταν πρόκειται για μεγάλες και σύνθετες επενδύσεις», σημείωσε με έμφαση.

    Αυτή η επένδυση όμως, εκτός από σύνθετη, ανοίγει και μια νέα τουριστική αγορά για την Αθήνα και τη χώρα, αυτή της κατηγορίας κορυφαίου προορισμού πολυτελείας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

    «Η έναρξη λειτουργίας του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, στα τέλη Μαρτίου, τοποθέτησε την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη του πολυτελούς τουρισμού, καθώς αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας στη χώρα, αλλά και το μόνο στη Μεσόγειο», ανέφερε ο κ. Κουτσιβίτης σημειώνοντας ότι οι κρατήσεις γίνονται κυρίως από Αμερική, αλλά και Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

    Το νέο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens λειτουργεί τις 2 ξενοδοχειακές μονάδες ARION και NAYSIKA ως ενιαία μονάδα. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ξενοδοχείου, Σαμ Ιωαννίδη, καταγράφεται έντονη ζήτηση σε κρατήσεις με τη σεζόν να παρουσιάζει υψηλή πληρότητα, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις. Ήδη λειτουργεί τρεις εβδομάδες με 102 δωμάτια, ενώ μέχρι τις αρχές Μαΐου θα  λειτουργούν και τα 303 δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόου.  Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων και ελικοδρόμιο.

     

    «Ο Αστέρας είναι ένα εμβληματικό ξενοδοχείο με τεράστια κληρονομιά απόν τα 50 χρόνια ιστορίας του, την οποία σεβαστήκαμε απόλυτα και βρίσκεται σε μια μοναδική θέση απίστευτης ομορφιάς. Στην ανακαίνιση αναδείξαμε αυτά τα χαρακτηριστικά του και το αποτέλεσμα είναι  η ιδιαίτερη φυσιογνωμία  που έχει τελικά το ξενοδοχείο», σημείωσε ο κ. Κουτσιβίτης.

    Μια μεγάλη ξένη επένδυση στη χώρα

    Η επένδυση της Astir, που εκτείνεται σε έκταση 300 στρεμμάτων, αναμένεται να ξεπεράσει τα 650 εκατ. ευρώ και συνολικά έχει ήδη ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ μαζί με το κόστος εξαγοράς (444 εκατ. ευρώ).

    «Η ανάπλαση του Αστέρα αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σύνθετα έργα αξιοποίησης ακινήτων, που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στην ενδυνάμωση της θέσης της χώρας στο διεθνή τουριστικό χάρτη. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την κορυφαία εταιρεία πολυτελών ξενοδοχείων παγκοσμίως και είμαστε βέβαιοι ότι και με την υπογραφή της Four Seasons θα προσδώσουμε μια νέα προοπτική για τον τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα», αναφέρει ο Στέλιος Κουτσιβίτης.

    Τέσσερις πυλώνες επενδύσεων

    Το έργο υλοποιείται πάνω σε τέσσερις πυλώνες: την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών, την ανάπτυξη 13 πολυτελών κατοικιών, την αναβάθμιση της μαρίνας, όπως και της εμβληματικής παραλίας. Το ενδιαφέρον για την πώληση κατοικιών είναι μεγάλο και η ανέγερσή τους θα πραγματοποιείται σε συνάρτηση με τις πωλήσεις.

    Έως το καλοκαίρι του 2020 θα ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση της Astir Beach, με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση της εμβληματικής ταυτότητάς της, θέτοντας νέες προδιαγραφές ποιότητας. Η αναβάθμιση της Astir Marina αποτελεί πρόσθετο πυλώνα του πλάνου ανάπλασης, με στόχο να καταστεί εφάμιλλη με μαρίνες ορόσημα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο του 2016 από το Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, το οποίο τελεί υπό την καθοδήγηση της AGC Equity Partners με έδρα στο Λονδίνο και στο οποίο συμμετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Αμπου Ντάμπι και η τουρκική Dogus Group.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στέλιος Κουτσιβίτης (Αστέρας Βουλιαγμένης): «Να πείσουμε και άλλους επενδυτές να έρθουν στην πατρίδα μας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ασυναγώνιστη πολυτέλεια του Four Seasons Astir Palace



    ΣΧΟΛΙΑ