• Top Stories

    Αγωνία για την φάλαινα: Προσάραξε ξανά στη Σαλαμίνα

    • NewsRoom

    Πηγή: Facebook/ARION


    Προσάραξε ξανά η μικρή φάλαινα, που είχε βγει στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου, σε βραχώδη ακτή της παραλίας Σελίνια Σαλαμίνας, όπως αναφέρει σε ανάρτηση η ομάδα διάσωσης «Αρίων».

    Ήδη στο θηλαστικό παρέχεται εκ νέου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ στην επιχείρηση συνδράμει ομάδα δυτών των ΟΥΚ.

    Ο «Σωτήρης», όπως ονόμασαν τον νεαρό Ζιφιό, ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένος άρχισε να ανταποκρίνεται στη θεραπεία και έτσι αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια να οδηγηθεί σε βαθύτερη περιοχή από την ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ και τους δύτες καθώς έπλεε κανονικά

    Ωστόσο λίγο νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε και πάλι στα ρηχά της Σαλαμίνας. Είχε ειδοποιηθεί το Λιμενικό και οι κτηνίατροι που την παρακολουθούν.

    «Ειδοποιήθηκε άμεσα από το τοπικό Λιμεναρχείο η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ μαζί με τον ΑΡΙΩΝ για την επαναπροσάραξη του ίδιου Ζιφιού σε νησί του Σαρωνικού. Η Ομάδα διάσωσης Κτηνιάτρων και εθελοντών των Αθηνών ανταποκρίνεται στο σημείο. Παρακαλούμε μην παρενοχλείται το θηλαστικό», τονίζει η ανάρτηση της ομάδας «Αρίων».

    Στο σημείο βρίσκεται ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος δήλωσε: «Το θηλαστικό έδειξε να αντιδρά καλά στη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε χθες, αλλά το γεγονός ότι επιστρέφει σήμερα στα ρηχά δεν είναι ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι πρόκειται για είδος που ζει σε μεγάλα βάθη. Παρέχουμε κάθε δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη νεαρή ραμφοφάλαινα. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το Λιμενικό, εθελοντές των ΜΚΟ, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Νατάσας Κομνηνού. Ανάλογα με την πορεία της υγείας του ζώου και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην περιοχή θα αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειες μας».

    Την ίδια ώρα, ρίγη συγκίνησης προκαλεί ένα βίντεο που δείχνει μια εθελόντρια από την Ομάδα της All For Blue organization να βρίσκεται δίπλα στη νεαρή φάλαινα – η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή – και να της τραγουδάει.

    Διαβάστε επίσης:

    Φάλαινα στον Άλιμο: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης – Η ανακοίνωση του υπ. Περιβάλλοντος

    Τραυματισμένη φάλαινα εντοπίστηκε στα ρηχά του Αλίμου



    ΣΧΟΛΙΑ