• Big Story

    Σκληραίνει ο πόλεμος των καναλαρχών. Επίθεση Ιβάν Σαββίδη σε Δημήτρη Κοντομηνά

    • NewsRoom
    Ιβάν Σαββίδης

    Ιβάν Σαββίδης


    Κατά μέτωπο επίθεση φαίνεται πώς ξεκίνησε το νέο πρόσωπο στο τηλεοπτικό τοπίο, ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μίλησε για τους καθαρούς λογαρισμούς που έχει, την δυνατότητά του να πληρώσει άμεσα το ποσό της πρώτης δόσης αλλά και το άδοξο τέλος που θα έχει η υπόθεση της διαπραγμάτευσής του με τον Alpha και τον ιδιοκτήτη του κ. Δημήτρη Κοντομηνά.

    “Δεν έχω εκκρεμότητες. Όσον αφορά τη χρηματοδοτική μου ικανότητα, όλα είναι διαφανή. Περιμένω την εντολή για να καταβάλω αμέσως την πρώτη δόση” δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ερωτηθείς για την προοπτική συνεργασίας του με τον Alpha και τον Δημήτρη Κοντομηνά, ο ομογενής επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, φάνηκε απαισιόδοξος επισημαίνοντας ότι “από όσο φαίνεται από τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του, μάλλον δεν θα διαπραγματευτούμε μαζί του. Από όσο κατάλαβα, δεν θα τού επιτρέψουν οι φίλοι του να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Σίγουρα έχει την αγωνία του, αλλά πρέπει να μάθει εκτός από το να κερδίζει και να χάνει”.

    Ο Ιβάν Σαββίδης επεσήμανε ακόμη “αν αποτύχω στη συμφωνία, θα αρχίσω από την αρχή την προσπάθειά μου για την ίδρυση νέου τηλεοπτικού καναλιού”.

    Ωστόσο, όπως επισημαίνουν νομικές πηγές, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το mononews.gr, υπάρχει θέμα με τα κεφάλαια Σαββίδη σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι όντως προέρχονται από ρωσικές εταιρείες.

    Για  να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες, ο Ιβάν Σαββίδης ίδρυσε εταιρεία στην Κύπρο, με μετοχικό κεφάλαιο 9 εκατομμύρια ευρώ, τη γνωστή πια DIMERA MEDIA INVESTMENΤS LIMITED. Η εταιρεία, ωστόσο, φέρεται να στηρίζεται σε κεφάλαια προερχόμενα προφανώς από κωδικούς ρωσικών εταιρειών και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο έλεγχος της Κομισιόν.

    Με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Πούτιν σε ισχύ και τους Αμερικανούς να έχουν ξεκαθαρίσει επανειλημμένως στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται να δεχθούν εισροή ρωσικών κεφαλαίων στην ελληνική αγορά των μέσων ενημέρωσης, δεν αποκλείεται ένα ευρωπαϊκό βέτο -έστω και έμμεσα- στην υποψηφιότητα του… καναλάρχη Σαββίδη με βασικό επιχείρημα (ή πρόφαση, όπως το πάρει κανείς) την προέλευση των χρημάτων του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/nomikes-piges-ean-diekdikisi-tin-2i-adia-o-marinakis-tha-ginoun-apisteftes-karampoles-den-apoklioun-akirosi-tou-diagonismou/77609



    ΣΧΟΛΙΑ