• Big Story

    Συνεχίζει η οικογένεια Βαρδινογιάννη τον πόλεμο για την τηλεόραση. Ζητά εισαγγελική παραγγελία για πόθεν έσχες

    • NewsRoom


    Εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να χορηγηθούν όλα τα έγγραφα, που θεμελίωσαν τη δήλωση πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, θα ζητήσει σήμερα μέσω του νομικού της νομικού της εκπροσώπου, κ. Πάνου Λαζαράτου, η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr, η οικογένεια, που συμμετέχει στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο για αρκετές δεκαετίες, ούτε θέλει ούτε προτίθεται να εγκαταλείψει την προσπάθειά της να παραμείνει ενεργη και περνά στην αντεπίθεση.

    Όπως ανακοινώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο, εξετάσθηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης οι 4 υπερθεματιστές. Έτσι, οι κύριοι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Κυριακού και Καλογρίτσας πέρασαν με επιτυχία την πρώτη δοκιμασία. Όμως οι νομικοί σύμβουλοι του STAR θεωρούν ότι κάποιοι εκ των καναλαρχών όπως για παράδειγμα ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δεν πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος.

    Τα επόμενα βήματα 

    Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αποσπάσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, στην πρόσφατη διαδικασία δημοπράτησης, στην οποία συμμετείχε με δύο προτάσεις- μία μέσω της εταιρείας Ανεξάρτητος Πάροχος και μία μέσω του Star Channel- φαίνεται και έμπρακτα πλέον, ότι δεν θα εγκαταλείψει αμαχητί.

    Πάνος Λαζαράτος.
    Πάνος Λαζαράτος. Καθηγητής Νομικής Σχόλης Αθηνών

    Βασική της μέριμνα είναι να παραμείνει το Star Channel με τη μορφή που το γνώρισε το τηλεοπτικό κοινό, δηλαδή να εκπέμπει πανελλαδικά. Αυτό είναι εφικτό ακόμη και χωρίς την τηλεοπτική άδεια είτε μέσω ote tv, nova κ.λπ δηλαδή μέσα από μία δορυφορική πλατφόρμα, είτε μέσω internet.

    Υπενθυμίζεται δε, ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε κρατήσει χαμηλό προφίλ στη διαδικασία της δημοπρασίας, φτάνοντας μέχρι τα 18 εκατ. ευρώ (είτε μέσω του Star Channel είτε μέσω της εταιρείας Ανεξάρτητος Πάροχος), ποσό που ως φάνηκε δε στάθηκε ικανό να διασφαλίσει μία εκ των αδειών.

    Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του Star, Καρόλου Αλκαλάι, ο οποιος με τη λήξη της διαδικασίας δημοπράτησης των αδειών και εξερχόμενος από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, είχε δηλώσει «Το τίμημα ήταν υψηλό. Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά. Θα περιμένουμε τώρα τα νομικά ζητήματα και θα δούμε».

    Οι μέτοχοι του Star Channel, μέσω του νομικού του εκπροσώπου, κ. Πάνου Λαζαράτου, είχε ήδη καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της συμμετοχής στο διαγωνισμό της εταιρείας Ιωάννης -Βλάδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης, της οικογένειας Καλογρίτσα, που έκανε τελικά τη μεγάλη έκπληξη και κέρδισε στη δημοπρασία μία από τις τέσσερις άδειες,  αλλά και της Dimera Media Ltd του Ιβάν Σαββίδη που τελικά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια.

    Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αφορούσε στο γεγονός ότι σύμφωνα με το νόμο, μόνο εταιρείες που είχαν αποκλειστική ενασχόληση με το χώρο των ΜΜΕ μπορούσαν να καταθέσουν προτάσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό, κάτι που δεν ίσχυσε τελικά στις περιπτώσης των κ.κ Καλογρίτσα και Σαββίδη. Ο νομικός εκπρόσωπος της πλευράς Βαρδινογιάννη, ο κ. Π. Λαζαράτος μάλιστα κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, οπότε και υπήρξε οργασμός ασφαλιστικών μέτρων, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά “Σε αυτά τα μέτρα, το Star ζητάει τον αποκλεισμό της εταιρίας Καλογρίτσα, επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της έχει και άλλους σκοπούς εκτός από το ραδιοτηλεοπτικό. Ενώ ο νόμος λέει για αποκλειστικό σκοπό”.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ok-sto-nomiko-tou-alpha-plazarato-na-di-iliko-tis-dimoprasias-gia-tis-tileoptikes-adies/73946



    ΣΧΟΛΙΑ